Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через сильні дощі на Львівщині знову підтоплює будинки

В ніч з 11 на 12 квітня та першій половині дня 12 квітня на території Мостиського району випало 51 мм дощу (біля 90 % місячної норми), що призвело до підйому рівня води в р. Вишня на 236 см та виходу води з русел її приток - річок Січна, Бухта і Кривуля. Внаслідок ускладнення гідрологічної обстановки на території району підтоплено 12 житлових будинків, 28 господарських будівель, 25 підвалів, 65 присадибних ділянок та 47 га сільськогосподарських угідь, -- повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА..
Зокрема в м. Мостиська (внаслідок підняття рівня води в р. Січна) підтоплено 5 житлових будинків-особняків, 11 господарських будівель, 18 підвалів, 34 присадибні ділянки; в с. Гусаків (внаслідок підняття рівня води в р. Бухта) підтоплено 2 житлові будинки, 7 господарських будівель, 4 підвали, 11 присадибних ділянок; в с. Волиця (внаслідок підняття рівня води в р. Кривуля) підтоплено 5 житлових будинків, 9 господарських будівель, 12 присадибних ділянок, 2 га с/господарських угідь; в с. Годині (внаслідок підняття рівня води в р. Вишня) підтоплено 1 господарську будівлю, 3 підвали, 8 присадибних ділянок, 30 га с/господарських угідь; в селах Буховичі та Крисовичі (внаслідок підняття рівня води в р. Січна) підтоплено 7 та 8 га с/господарських угідь, відповідно.
На місці події працювала оперативна група Мостиської райдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови РДА – голови районної комісії з питань ТЕБ та НС Олега Макара. В ніч з 12 на 13 квітня опади майже припинились, рівень річок почав спадати і вода з частини підтоплених житлових будинків та господарських будівель зійшла. Зранку 13 квітня відбудеться позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому буде розглянуто питання щодо порядку ліквідації наслідків цього стихійного лиха. Обстановка під контролем.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ