Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Через затоплення були знищені дві експозиційні зали музею ім. Крушельницької

Як повідомила директор музично-меморіального музею ім. Соломії Крушельницької у Львові Галина Тихобаєва, вночі через залиття приміщення музею були знищені дві експозиційні зали. З її слів, власники квартири поверхом вище не перекрили трубу, і її прорвало. Також пошкоджено паркет, електропроводку, люстри та знищено розписи на стелі. Це не одинокий факт, кажуть в музеї: такі ситуації із залиттям приміщення музею мешканцями трапляються періодично.

«Перекриття в музеї дерев’яні, тому одразу почали виносити експозиційні меблі – це картини, фотографії, програвач, на якому прослуховуються архівні платівки, люстри, матеріали, присвячені широкій тематиці із життя Соломії Крушельницької. Пошкоджені  також електричні мережі, паркет. Також винесли фондові предмети із зали, яка поруч, бо вона дуже швидко вбирає вологу. Проблема ще й в тім, що не маємо окремої зали, де можна просушити меблі, щоб потім їх відреставрувати», - розповіла хранитель Фонду Ірина Криворучка.

Воду перекрили, але ще впродовж дня-двох вода продовжуватиме капати, переконана Ірина Криворучка.

«Будинок – пам’ятка архітектури, і реставраційні роботи коштують дуже дорого.  Маємо державний фонд, який час від часу зазнає пошкодження – над музеєм є 4 квартири, і всі почергово заливають. За час роботи музею складено понад 20 актів залиття приміщення музею мешканцями квартир. Це триває періодично.  Ми  запланували багато різних заходів до кінця року, але їх усі тепер будемо змушені відмінити, і нема гарантії, що це не повториться знову», - наголошує директор музично-меморіального музею ім. Соломії Крушельницької у Львові Галина Тихобаєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ