Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через завищені тарифи НКРЕКП оштрафувала ПАТ "Львівгаз"

Як повідомляє прес-служба ЛОДА, через завищені тарифи НКРЕКП оштрафувала ПАТ "Львівгаз".

29 березня відбулось засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на якому ухвалили рішення щодо накладення штрафу  у розмірі 850 тис грн на ПАТ ʺЛьвівгазʺ за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу. Про це інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

Також НКРЕКП підготує звернення до Антимонопольного комітету щодо можливого зловживання монопольним становищем облгазами.

ʺКомпанія має виставляти рахунки побутовим споживачам виключно по показам лічильників споживачів. Що стосується обсягів газу для приведення до стандартних умов, це є складовою граничних обсягів технологічних витрат та втрат. Вони включені до тарифу на розподіл природного газу і вже сплачуються споживачемʺ, – наголосила голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Нагадаємо, що 5 березня у Львівській обласній державній адміністрації за ініціативи департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження відбулась нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Романа Филипіва щодо проблемних питань стосовно включення до Рахунків за спожитий природній газ у січні 2019 року побутовим споживачам вартості об’єму природного газу приведеного до стандартних умов відповідно до коригуючого коефіцієнту. За результатами наради направлено звернення на голову НКРЕКП щодо дотримання Ліцензійних умов ведення господарської діяльності ПАТ ʺЛьвівгазʺ.

Окрім цього, раніше прийнято постанову НКРЕКП від 23.11.2018 № 1505 ʺЩодо заборони ПАТ ʺЛьвівгазʺ приводити об’єми використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов при здійсненні комерційних розрахунків за використаний природний газ побутовим споживачамʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ