Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Червоноградська прокуратура виявила перевитрату маже 400 тис. грн на будівництві шахти

Під час виконання будівельних робіт на одній з шахт Державного підприємства «Волиньвугілля» були завищені обсяги виконаних робіт на суму 376,5 тисяч гривень. Підрядник безпідставно отримав ці кошти з державного бюджету, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Як зазначено в повідомленні, працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із слідчими Червонградського відділу поліції та за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури викрили розкрадання майже чотирьохсот тисяч гривень коштів державного бюджету, призначених для будівництва шахти.

Правоохоронці встановили, що під час виконання будівельних робіт на одній з шахт Державного підприємства «Волиньвугілля» передбачені договором субпідряду роботи були виконані не в повному обсязі.

Під час аналізу затверджених актів виконаних будівельних робіт було встановлено завищення обсягів виконаних робіт на суму 376,5 тисяч гривень, унаслідок чого з держбюджету безпідставно були виплачені кошти на вказану суму, що підтверджується відповідною будівельною експертизою.

Чотирьом службовим особам, які затверджували акти приймання робіт, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (розкрадання в особливо великих розмірах) КК України та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ