Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чесно про військове взуття

Вибір взуття для військових – одне з ключових питань. Напевне, кожен другий український вояк так чи інакше купував додаткову пару взуття на заміну статутному, тому що видали на службі.

Причин багато – від необхідності «змінки» до не завжди гарної якості польових черевиків. Саму тому питання як обирати військове взуття стоїть досить гостро. Особливо для тих, хто не служив раніше чи погано уявляє собі умови, в яких доведеться носити тактичні черевики, подекуди 24/7.

На що треба звернути увагу, обираючи військове взуття

Звісно ж на зручність. Одразу кажемо «ні» всьому, що хоч трішки тисне. Те, що у звичайному житті може розноситися – те для військового не підходить. Враховуйте, що дуже часто ви вдягатимете високі і досить товсті шкарпетки навіть влітку. Тому приміряти треба дуже ретельно. У багатьох західних виробників устілки мають ефект пам`яті і для розуміння посадки в них треба побути хоча б п`ять хвилин. Наприклад, добре відомий бренд Haix компенсує цими устілками вузьку колодку, на яку, нерідко, скаржаться.

Другий фактор – це матеріали виконання. Як і багато-багато років тому натуральна шкіра є головним матеріалом військового взуття. Вона може бути шліфованою да досить грубою чи м`якою (нубук, наприклад). Елементи з тканини доречні на окремих літніх моделях, але ніяк не на демісезон. В якості вставок використовується нейлон чи поліестеров кордура. Популярна матерія канвас не підходить, так як легко намокає та погано сохне.

Беремо тільки моделі зі шнурівкою. Будь-яка аналогічна модель взуття з блискавкою-застібкою є значно холоднішою та менш вологозахищеною, ніж черевики на шнурівці. Оптимально, коли шнурівка поєднується з язичком, що прошитий по всій довжині і складає з черевиком єдине ціле. В такому випадку вологозахищеність зростає в рази.

Як впливає протектор підошви?

Єдиного протектору, що добре підходить під різні завдання не існує, як би в зворотному не переконували нас виробники. Підошви виробника LOWA краще себе поводять у горах (бо, власне, це взуття і створювалося з урахуванням використання в горах). Протектори Vibram хоча й використовуються дуже широко, швидко стають ковзкими і взуття з ними краще не купувати для танкістів чи мотопіхоти – всіх тих, хто багато часу проводить на броні техніки. Класичні підошви американських виробників, що беруть свій початок ще від берців «Panama» добре себе поводять з вологим піщаним брудом, але це спірний вибір для тих, хто пересувається по вологому чорнозему.

Де купити військове взуття?

Звісно ж у мережі магазинів Strikeshop! Тут на вас чекає близько 500 зразків тактичного військового та трекінгового взуття під найрізноманітніші завдання. Взуття від відомих брендів Lowa, Bates, Pentagon. M-Tac, Garmont – все це виз найдете на полицях магазинів Strikeshop в Києві, Львові, Дніпрі, Івано-Франківську, Коломиї а також на сайті strikeshop.com.ua. Але й це не все! Для військових, поліцейських, рятувальників, лікарів та працівників СБУ в мережі Strikeshop діє постійна знижка 10% на абсолютну більшість асортименту. Завітай в магазини та обери взуття, з яким не буде жодних проблем ані на фронті, ані вдома на відпочинку. Чекаємо за адресами:

  • м. Івано-Франківськ, вул. Залізнична, 2
  • м. Коломия, вул. Шевченка, 20
  • м. Дніпро, вул. Князя Ярослава Мудрого, 59А
  • м. Львів, вул. Зелена, 162, 5-й поверх
  • м. Львів, вул. Торгова, 11
  • м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 6А
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ