Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Члени ЦВК розпочали навчальний візит до Норвегії

Як інформують у прес-службі ЦВК, делегація Центральної виборчої комісії на чолі з Головою Комісії Олегом Діденком розпочала навчальний візит до Королівства Норвегія.

Його головною метою стане вивчення кращих практик застосування електронних систем документообігу.

20 листопада під час перебування у Міністерстві місцевого самоврядування та модернізації цієї скандинавської країни обговорювалися поточні процедури електронного документообігу, функції вищого керівництва відомства у системі е-документообігу та процедури розгляду справ. Йшлося також про комунікацію міністерства з іншими органами влади та муніципалітетами. Окремою темою обговорення стали питання запобігання ризикам гендерної дискримінації на рівні цього відомства, серед яких, зокрема, були положення про гендерну збалансованість та гендерна стратегія.

Також членам ЦВК була презентована Норвезька державна організація з безпеки та електронних сервісів (G.S.S.O). Зокрема, вони ознайомилися зі звичайною електронною системою документообігу, що застосовується в державних установах країни.

Корисною стала робоча зустріч і з представниками Директорату Виборів Міністерства місцевого врядування та модернізації Норвегії. Українську делегацію детально поінформували про електронну систему документообігу в зазначеній структурі. А також – презентували портал "Вибори посадових осіб" та ознайомили із системами підтримки користувачів під час виборів.

У щільному робочому графіку члени ЦВК знайшли час й для спілкування з представниками місцевого громадянського суспільства. Так, вельми насиченим було фахове спілкування двох сторін щодо особливостей спостереження за виборами, моніторингу фінансів політичних партій. Крім того, в рамках зустрічі з громадською організацією "Норвезький Гельсинський Комітет" відбувся плідний обмін думками і досвідом щодо використання у виборчих кампаніях Інтернету та соціальних мереж. При цьому особливу зацікавленість викликала тема "fake news" та проблеми поширення достовірної інформації на виборах.

У наступні дні для української делегації заплановано обговорення цілої низки інших актуальних питань в розширеному форматі з показом практик застосування під час візиту до муніципалітету столиці країни – міста Осло. Також передбачено тривале спілкування з директором Норвезької державної організації з безпеки та електронних сервісів Рором Торном по різноманітним напрямкам, що входять до сфери його відповідальності.

Захід організовано за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ