Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому Олександр Ткаченко "прибрав" Святослава Літинського?

Інформація про відсутність стоірнки
Інформація про відсутність стоірнки
Кеш Google розміщеної раніше інформації на сайті мінкульту
Кеш Google розміщеної раніше інформації на сайті мінкульту
Пошуковий запит Google і адреса цільової сторінки
Пошуковий запит Google і адреса цільової сторінки
1/3
З сайту міністерства культури прибрали розміщену раніше інформацію про результати добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови, на якому переможцем добору став львів'янин Святослав Літинський.

Як видно з поданих вище скріншотів, при переході на відповідну сторінку Міністерства культури, висвічується помилка про її відсутність. Натомість сторінка чудово збережена в кеші Google.

В прес-службі Міністерства не змогли прокоментувати Гал-інфо дану інформацію, і порекомендували звернутись з інформаційним запитом.

Нагадаємо, 02 червня 2020 року в Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулося засідання Комісії з добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови. За результатами співбесіди з кандидатами відповідно до рішення Комісії переможцем добору став Літинський Святослав Володимирович.

Пізніше, після вступу на посаду міністра культури Олександра Ткаченка, міністерство порушивши законодавчо встановлені терміни, вирішило рекомендувати на посаду уповноваженого з питань захисту державної мови докторку наук із державного управління, професорку Світлану Бронікову. 

1 липня, на засіданні уряду заслуховували виступи трьох претендентів на посаду уповноваженого з питань захисту державної мови — Бронікової, а також Святослава Літинського і Тараса Креміня. З черговим порушенням процедури жодне рішення не було прийняте.

Доповнено.

Як згодом прокоментували дану ситуацію в Міністерстві культури та інформаційної політики, що інформація про результати добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови не видалена з сайту, а перенесена з рубрики Конкурси в рубрику Оголошення і доступна за новим посиланням.

Перенести інформацію без втрати старої адреси, було неможливо зважаючи на конструктивні особливості сайту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ