Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому безоплатна пересадка у транспорті Львова спершу буде лише для студентів?

Як зазначають у ЛМР, у Львові з понеділка, 1 липня, тестуватимуть безоплатну пересадку у міському громадському транспорті. Відповідне рішення сьогодні погодили на виконавчому комітеті Львівської міської ради. Спочатку функцію безкоштовної пересадки запустять для студентів, що мають пільгові ЛеоКартки.

Фото - ЛМР

Функція спершу працюватиме для студентів для того, щоб на практиці зрозуміти, чи все коректно працює, і якщо виникнуть якісь недоліки – усунути їх. І вже після цього пересадку відкриють для власників усіх загальних ЛеоКарт.

«Спочатку хочемо відтестувати функцію безкоштовної пересадки. Зараз маємо 18 тисяч студентів, що мають ЛеоКарт. Нам потрібні кілька днів, максимум – до кількох тижнів, щоб на практиці відтестувати, чи все коректно працює, і якщо виникнуть недоліки – усунути їх. І вже після цього запускаємо пересадку для власників усіх загальних карток ЛеоКарт. На сьогодні таких пасажирів є 114 тисяч», – зазначив Олег Забарило.

Нагадаємо, здійснити пересадку на інший автобус, трамвай чи тролейбус без додаткової оплати можна буде впродовж 40 хвилин після першої валідації в першому транспорті. Посадовець зазначив, що це – середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста, або до пересадкового вузла.  

«Умовно, якщо вам з Брюхович потрібно доїхати до автовокзалу на вул. Стрийській, ви сідаєте в автобус № 8а, валідуєтесь у ньому і маєте 40 хвилин, щоб пересісти у № 3а. В автобусі № 3а ви заходите, валідуєтесь, і якщо ви зробили це за 40 хв – поїздка до Стрийської вам буде безкоштовною.

 40 хвилини – це усереднений час, необхідний, щоб дістатися з кожної кінцевої зупинки у громадах до іншої транспортної розв'язки, пересадкового вузла чи центральної частини міста», – пояснив Олег Забарило.

Інфографіка: ЛМР

 Пересідати можна буде на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок – необмежена. Головне встигнути пересісти та завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Перевірити час реєстрації поїздки можна через валідатор у салоні транспортного засобу – у розділі «Інформація про квиток».

Важливо! Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це – окрема неоплачена поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований.

Також потрібно стежити за балансом ЛеоКарт та мати кошти на рахунку для валідації у кожному транспортному засобі. Вночі система підсумує інформацію про всі поїздки у громадському транспорті за день і якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт до 40 хвилин, то з рахунку спише як за одну поїздку - лише  6,5 гривень зі студентською ЛеоКарт та 13 гривень із загальною. Тож з міською транспортною карткою пасажир відчутно економитиме свої гроші. Водночас можливість безкоштовної пересадки з ЛеоКарт ще більше популяризуватиме безготівковий спосіб розрахунку.

«Це новий етап, який ми запускаємо в електронному квитку. Люди отримають можливість економити свої кошти. А це в свою чергу дасть можливість збільшити популярність користування громадським транспортом. Запуск пересадки – це послідовна робота міста для того, щоб мінімізувати оплату за проїзд готівкою. Зараз готівкою розраховується 18% від усіх пасажирів громадського транспорту у місті. Пересадка дасть можливість мінімізувати готівку ще більше», – наголосив Олег Забарило.

Звертаємо увагу ще раз! Із наступного тижня пересадка діятиме лише для власників студентських ЛеоКарт. А про можливість пересадки для всіх власників карток – повідомимо додатково.

 У випадку, якщо пасажиру потрібно отримати детальну інформацію про здійснені поїздки, звернутися слід у Центр обслуговування пасажирів (м. Львів, вул. Горбачевського, 10), попередньо записавшись на прийом за номером гарячої лінії – 0800 303 007.

До слова, на сьогодні у громадському транспорті Львова 65% пасажирів валідують проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ