Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чорнобильці бояться, що влада після 20-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС про них забуде

На сьогодні чорнобильці мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг (50%), інваліди І та ІІ груп та діти інвалідів на позачергове забезпечення житловою площею. Однак фінансування цієї програми є недостатнім, фінансується лише один відсоток від потреби. За 2004-2005 роки для чорнобильців було придбано вісім квартир, сьогодні на черзі стоїть 1000 осіб.
 Також потерпілі можуть отримати путівку, проте одна така путівка в цілому припадає на 20-30 дорослих людей, на оздоровлення в рік виділяється 15 гривень. Цьогоріч в області планують залучити субвенції з Державного бюджету на закупівлю медичних препаратів, яких чорнобильці безкоштовно не можуть отримати, але потребують їх; можуть протезувати зуби з недорогих матеріалів; проїзд у громадському транспорті, харчування тощо.
 Від 27 грудня 2005 року збільшено пенсії у 2,5-3,5 рази і вони становлять 600-850 гривень, проте за 15 років  жодного разу не розглядалися виплати на утримання дітей ліквідаторів та інших і становить три гривні 30 копійок. Про це «Гал-info» повідомив голова ЛОО «Союз. Чорнобиль. Україна» Всеволод Смеречинський.
«Ми боїмося, що після двадцятих роковин депутати забудуть про нас. Сьогодні ми беремо участь у розробці заходів до двадцятої річниці, а далі, що… За двадцять років в області померло 600 ліквідаторів, у яких ще багато було попереду. Про них і про нас треба пам’ятати», — підкреслив Всеволод Смеречинський.
 Сьогодні облдержадміністрація проводить зустрічі з постраждалими громадянами з метою виявлення їх соціальних проблем і, відповідно, будуть прийматися заходи. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ