Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чорний чай може подорожчати через посуху у Кенії

Через затяжну посуху у Кенії, найбільшому світовому експортері чорного чаю, ринкові ціни на цей товар можуть різко зрости. Про це повідомляє Прямий з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що наразі найбільші виробники чорного чаю вже скоротили робочий день для своїх працівників. Вони тепер працюють 3 дні на тиждень, хоча раніше працювали 6 днів на тиждень.

"Близько половини працівників, які мають працювати повний день, наразі не працюють", — повідомив Аполло Кіаріі, голова асоціації вирощувачів чаю Кенії.

Пік сезону дощів, які необхідні для вирощування чаю, припадає на середину квітня. Однак станом на 21 квітня більша частина країни залишається сухою: там продовжується посуха, що можу суттєво вплинути на врожай чорного чаю та спричинити зростання цін на нього.

"Зі зменшенням виробництва і ціни мають піднятися вгору. Однак наразі запаси чорного чаю досить великі, тому ефект від посухи проявить себе через місяць, коли всі запаси будуть спожиті", — повідомив Едвард Мудібо, керуючий директор Східно африканської асоціації з торгівлі чаєм.

Прямий

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ