Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ЧС з шахів: “Буде багато нічиїх, суперники грають обережно”, - Михальчишин

У місті Дубаї проходить матч за титул чемпіона світу з шахів-2021 між чинним чемпіоном норвежцем Маґнусом Карлсеном, який учетверте захищає титул, та претендентом на шахову корону росіянином Яном Непомнящим.

За регламентом буде зіграно 14 партій із класичним контролем часу: 120 хвилин на 40 ходів, потім 60 хвилин на 20 ходів і 15 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд на кожен хід, починаючи зі 61 ходу.

У разі нічийного результату матчу проводиться тай-брейк: 4 партії з контролем часу 25 хвилин + 10 секунд. Якщо рахунок залишається рівним, то грають 2 партії з контролем 5 хвилин + 3 секунди на хід і далі за необхідності ще 4 бліцматчі з 2 партій. Якщо 10 партій не виявлять переможця, то шахісти грають вирішальну партію, у якій білі (колір фігур визначає жеребкування) мають 5 хвилин, чорні – 4, із додаванням 2-х секунд після 61-го ходу. нічия на користь чорних.

Три перші партії завершилися внічию. За рахунку 1,5:1,5 очка в шахістів 29 листопада вихідний, а 30 листопада, якраз у 31-й день народження Карлсена, буде зіграна четверта партія. У ній білими фігурами гратиме норвежець.

“­Суперник грають обережно, тому, вважаю, буде багато нічиїх. Можливо, одна-дві результативні партії, максимум три. Карлсен був фаворитом у всіх попередніх матчах, але в такому короткому протистоянні “лоб в лоб” одна помилка може дорого коштувати. Норвежець ризикнув у другій партії і ледь не поплатився за це.

У Непомнящого дуже сильна тренерська команда, у нього хороша дебютна підготовка. Але, ще раз повторюся, наразі суперники діють обережно, особливо надійно грають білими фігурами. Перші три партії — короткий проміжок, аби робити далекосяжні прогнози”, - зазначив в коментарі Гал-інфо відомий український шахіст, гросмейстер Адріян Михальчишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ