Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чубаров наполягає на закріпленні в оновленій Конституції права кримських татар на самовизначення

Народний депутат України, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров наполягає на закріпленні права кримськотатарського народу на самовизначення в оновленій Конституції України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чубаров сказав на щорічній зустрічі Меджлісу кримськотатарського народу з главами дипломатичних місій в Україні.

"Ми відзначаємо кардинальні й позитивні зміни в ставленні до кримськотатарського народу, до його невід'ємних прав і об'єктивних проблем і з боку власної держави в період після Революції Гідності...", - заявив Чубаров.

Він звернув увагу на те, що вище керівництво України: президент, уряд, парламент - сприяли ухваленню дуже важливих документів і законів, спрямованих на відновлення прав кримськотатарського народу. Раніше рішення всіх цих питань гальмувалося попередніми президентами і урядами після здобуття Україною незалежності.

"Водночас попереду ще - розгляд та прийняття важливих рішень в частині визначення статусу Криму в оновленій Конституції України, у взаємодії з природним правом кримськотатарського народу на самовизначення у складі Української держави", - заявив Чубаров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ