Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чубаров запровадив надзвичайний режим роботи Меджлісу, центральний офіс буде в Києві

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров видав розпорядження про діяльність Меджлісу у надзвичайному режимі в умовах тимчасової окупації Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чубаров заявив сьогодні під час брифінгу.

«Я, як голова Меджлісу, спираючись на рішення Меджлісу від 19 лютого 2016 року, видав розпорядження про введення надзвичайного режиму діяльності органів національного самоуправління кримськотатарського народу в умовах тимчасової окупації Криму», - сказав він.

Чубаров зазначив, що, відповідно до розпорядження, відсьогодні вводиться надзвичайний режим діяльності делегатів Курултаю кримськотатарського народу, Меджлісу кримськотатарського народу, його членів та інших органів, які обираються Курултаєм кримськотатарського народу.

Також, за словами Чубарова, центральний офіс Меджлісу буде розташовано у Києві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 квітня, підконтрольний Росії так званий Верховний суд Республіки Крим визнав об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" "екстремістською організацією" і заборонив його діяльність в РФ.

Позов подала так званий прокурор Криму Наталія Поклонська у лютому 2016 року. На її думку, організація налаштована на антиросійську діяльність.

Мін'юст РФ також включив Меджліс кримських татар до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними "екстремістської діяльності".

У Кримській правозахисній групі заявили, що застосування до Меджлісу «антиекстремістського» законодавства Росії загрожує кримінальним переслідуванням не тільки членам організації, а й іншим представникам кримськотатарського народу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ