Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З початку року в анексованому Криму затримали 57 кримських татар

Меджліс кримськотатарського народу заявляє, що з початку поточного року російські силовики в анексованому РФ Криму затримали 57 кримських татар.

Про це повідомило видання 112.ua.

У першому півріччі 2019 року зафіксовано 73 незаконних обшуків в Криму (55 - у будинках кримських татар), 69 затримань (57 - кримських татар), 57 допитів, 200 арештів, 381 порушення права на справедливий суд. Крім того, 36 незаконно заарештованих були етаповані з півострова.

"Цікава тенденція в даному півріччі - почали затримувати жінок. Так, у поточному році затримали 3 кримськотатарських жінок", - підкреслив член Меджлісу Ескандер Барієв

За його словами, кількість незаконних дій російських силовиків щодо проукраїнських активістів і кримських татар залишається на рівні попереднього року.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року на той час президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Після анексії Криму Росією на півострові регулярно відбуваються обшуки і допити місцевого населення. Правозахисники характеризують це як "боротьбу з інакомисленням".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ