Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чубаров знову закликав до міжнародних зусиль у справі деокупації Криму

Чубаров знову закликав до міжнародних зусиль у справі деокупації Криму, - Радіо Свобода.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров знову заявив, що «кримське питання» треба вирішувати зусиллями міжнародної спільноти, виключивши силовий спротив, повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

Як сказав Чубаров на прес-конференції в Києві, саме міжнародні інструменти, організації й лідери країн, а не кримськотатарський народ, що налічує лише 300 тисяч осіб, повинні негайно зупинити Росію. «Не варто сподіватися, що хтось у Криму візьме каміння і піде проти озброєних окупантів», – додав він.

Коментуючи ситуацію з можливою забороною Меджлісу в окупованому Криму, Чубаров заявив, що становище на півострові варто обговорити на засіданні Ради безпеки ООН.

За його словами, можлива заборона Меджлісу є черговим кроком унамірах російської влади у Криму повністю витиснути з півострова кримських татар.

«На рівні заяв і декларацій, умовлянь уже немає можливості зупинити окупантів. Треба переходити до посилення міжнародних санкцій проти Росії, винесення цього питання на Раду безпеки ООН, щоб відвернути ще більший злочин», – сказав Чубаров.

«Для нас уже немає ніяких сумнівів в алгоритмі дій окупаційної влади. Рішення буде ухвалене. Тому що у Криму, як ви розумієте, все те, що формально називається судами, … – все це бутафорія. Вирішує Кремль і «спускає» у Крим. Меджліс буде заборонений», – сказав він.

Днями призначена Росією прокурор окупованого Криму Наталя Поклонська заявила, що звернулася до суду з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу, визнавши його екстремістською організацією. У Меджлісі, ознайомившись із позовною вимогою, заявили, що в ньому є дуже багато юридичних недоречностей, і назвали появу позову політично мотивованим та додали, що готуються до заборони.

Меджліс кримськотатарського народу стоїть на позиції невизнання претензій Росії на анексію українського Криму і виступає за деокупацію півострова. На території Криму організація й її активісти зазнають репресій із боку російської влади. Голову Меджлісу, народного депутата України Рефата Чубарова в Росії раніше оголосили в розшук, а попередньому голові, національному лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву заборонили в’їзд до окупованого Криму, де живе його родина, а також до Росії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ