Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи можна замінити клавіатуру в ноутбуці своїми руками?

Ноутбуки в процесі використання зношуються і ризик їхньої поломки зростає. Однак є окремі компоненти, які найчастіше виходять із ладу і до цього потрібно бути готовим. Наприклад, збій у роботі клавіатури може статися внаслідок незапланованого механічного впливу або контакту з водою. У такому випадку не можна діяти і пошкоджений компонент бажано замінити. Власники ноутбуків Леново зможуть знайти потрібний блок клавіш тут 

https://www.aks.ua/uk/catalog/klaviatury-dlya-noutbukov/brand/lenovo 

Альтернативні рішення

У деяких випадках проблема з клавіатурою має частковий характер, тобто не реагує одна або кілька кнопок. Часто на такі проблеми навіть не звертають уваги. До того ж завжди знайдеться альтернативне рішення, наприклад підключення додаткової клавіатури по каналу USB - це гарне робоче рішення, проте воно носить тимчасовий характер. Погодьтеся, ніхто з користувачів не хоче перетворювати портативний лептоп на стаціонарний ПК обладнання або тягати за собою додаткове периферійне обладнання. Тому коли елемент некоректно відповідає або несправний повністю, то варто якнайшвидше вирішити проблему і не мучити себе.

Яка вартість послуги із заміни клавіатури?

Ціна ремонту залежатиме в основному від типу конструкції ноутбука. Щоб точно розуміти ціну відновлювальних робіт, потрібно знати конструкцію конкретної моделі ноутбука. Якщо компонент встановлюється без розбору корпусу і має модульну конструкцію, такий ремонт обійдеться недорого. Однак клавіатури, які є невід'ємною частиною основного обладнання - більш проблематичні, тому що для їхньої заміни потрібно відкручування усієї нижньої частини лептопа.

Скільки коштують комплектуючі?

Якщо блок клавіш був залитий або невідворотно пошкоджений, доведеться його повністю замінити на новий. Ціна запчастини залежатиме від уподобань користувача: він може вибрати як недорогий аналог, так і менш доступний оригінал.

Таким чином, загальний цінник складається з вартості комплектуючих та витрати на послуги щодо їх заміни. Якщо користувач вирішує самостійно замінити клавіатуру, всі ризики лягають на його плечі, тому без належного досвіду та інструменту краще не втручатися в конструкцію складного обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ