Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський бізнес: чи націоналізують "Моршинську"?

Нагадаємо, Україна націоналізовує російські активи. Дозвіл на це дала Верховна рада. 3 березня народні депутати ухвалили закон, яким передбачено примусове вилучення майна, власниками якого є Російська Федерація та її резиденти «на користь держави Україна».

В прийнятому Верховною радою України та підписаному Президентом України Законі "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів" передбачені принципи примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

Нагадаємо, на території Львівщини успішно функціонує одне з підприємств IDS Borjomi Ukraine - провідного виробника бутильованої води, який входить в холдинг IDS Borjomi International, одного з найбільших гравців на ринку мінеральних вод СНД і Прибалтики. У власності IDS Borjomi Ukraine зокрема перебувають ТМ “Моршинська”, “Миргородська”, Borjomi, Aqua Life та “Аляска”.

IDS Borjomi International - одна з компаній "Альфа-груп" російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана. 

Як нещодавно повідомляла Економічна правда, російський олігарх Фрідман хоче передати виробника "Моршинської": щоб не націоналізували. Структури "Альфа-груп" російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана на побоюваннях про можливу націоналізацію компанії IDS Borjomi хоче віддати цей бізнес вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ