Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи потрібні капелани в міських радах?

Як стало відомо сьогодні, капелан Львівської міськради Павло Дроздяк (УГКЦ) пішов із посади.
Фото Олена Ляхович

Журналісти інформаційної агенції Гал-інфо звернулись до Митрополита Львівського і Сокальського Православної Церкви України Димитрія, з питанням, чи планує ПЦУ запропонувати свого кандидата на посаду капелана Львівської міської ради.

"Капелан - це військовий священник. Тому я вважаю, що ніяких капеланів у міській чи інших радах взагалі не повинно бути, бо це відбувається розмиття статусу військового священника, як такого.

У Львівській міській раді завжди представника церкви називали капеланом, але там був завжди капелан від Української Греко-Католицької Церкви. І тому, у зв'язку з тим, що звільнився сьогодні капелан, я вважаю, що ніяких капеланів у міській раді, чи інших радах не повинно бути. Починається чергове засідання сесії - кличуть священників від обидвох конфесій, вони благословляють і все.

Не знаю, може там настільки релігійні всі депутати, що вони вважають, що кожне засідання повинне розпочинатися з капелана. Я до кінця цього питання не вивчав, і особливо нас це питання ніколи не турбувало. Тому ми ніколи й не ставили питання про постійну присутність в міській раді. 

В цьому немає нічого поганого, але річ у тому, що ущемляється конфесійне представництво певною мірою. Тому моя думка, що ніяких капеланів не треба ні за ким закріплювати. Є голова міста, є голова обласної ради, відповідно до початку сесії запрошують священослужителів, і все, і це достатньо, щоб благословляти", - зазначив Митрополит Димитрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ