Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи вдасться депутату від ЄС знову уникнути покарання за пошкодження чужого майна?

15 вересня Жовківський районний суд Львівської області розгляне дві справи про адміністративне правопорушення, відповідачем в яких виступає директор приватного підприємства “Рома”, депутат Львівської обласної ради від блоку Петра Порошенка (Європейська Солідарність, - ред) Роман Демчина.

Романа Демчину звинувачують, що він, як відповідальна особа порушив норми і стандарти при утриманні автомобільної дороги, та не вжив всіх заходів щодо утримання доріг, чим створив перешкоду для дорожнього руху.

Розгляд справ ( 444/1774/20 та 444/1775/20розпочнеться о 8:45 за адресою: Львівська, Жовківський, м. Жовква, вул. Гагаріна, 3а.

Скільки коштів “відмили” на дорогах Львівщини і хто за це відповідає

Варто зазначити, що це не перші аналогічні судові справи, які порушувались стосовно Романа Демчини. Так в 2019 році, суддя Жовківського районного суду Львівщини Ясиновський Роман, розглянув матеріали адміністративних справ, які надійшли з Управління патрульної поліції у Львівській області (444/2813/19, 444/2814/19 та 444/2815/19). В протоколах поліції зазначалось, що ряд ДТП трапились на дорогах Жовківського району Львова, через те, що Роман Демчина будучи посадовою особою, відповідальною за експлуатаційний стан, порушив правила, норми та стандарти, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні.

Розглянувши справи суд вирішив закрити всі провадження зокрема через недоведеність обставин.

Роман Демчина під час розгляду справи 444/2813/19 наголосив, що в матеріалах справи відсутні докази замовлення Службою автомобільних доріг у Львівській області послуг з експлуатаційного утримання доріг.

Під час розгляду справи 444/2814/19 суд зазначив, що з копії договору підряду №05/01/18 від 05.01.2018 року, долученого до матеріалів справи, не зрозуміло, яка саме особа засвідчувала такий договір (ініціали, прізвище, посада) та відсутня також дата такого засвідчення. А відтак вищезгадане свідчить про недоведеність обставин, на які посилається складач протоколу. І як наслідок такий договір не може бути допустимим доказом винуватості правопорушника.

При розгляді справи 444/2815/19 суд зазначив, що в матеріалах справи відсутній договір підряду №05-01/18 від 05.01.2018, що свідчить про недоведеність обставин, на які посилається складач протоколу. І як наслідок відсутність такого не може бути доказом винуватості правопорушника.

Зазначимо, вищезгаданий договір підряду опублікований в системі публічних закупівель Prozorro. В ньому зазначено, що Служба автомобільних доріг у Львівській області 5 січня 2018 року уклала угоду з приватним підприємством «Рома» щодо поточного ремонту та експлуатаційного утримання шести доріг на Львівщині за 240,87 млн грн.

Фото: Facebook-сторінка Романа Демчини

Чи вдасться відповідачу знову уникнути покарання за невиконання взятих зобов’язань внаслідок яких було пошкоджене чуже майно? Та хто відповість за ДТП, які щодня стаються на дорогах Львівщини, зокрема і через неякісну експлуатацію та утримання доріг? Журналісти Гал-інфо будуть присутні на судовому засіданні, та інформуватимуть про перебіг справ.

Скільки державних коштів на ремонтах доріг привласнила фірма депутата від БПП "Солідарність"

Нагадаємо, що керівник та власник ПП "Рома" Роман Демчина, який в Львівській обласній ради входить до фракції БПП («Європейська солідарність»), з березня 2016 року є членом постійної комісії з питань дорожнього господарства, нещодавно оголосив про продаж бізнесу, який стає менш привабливим. Таке рішення, як повідомляли ЗМІ,  він пояснив корупцією у сфері дорожнього будівництва, зокрема вимогами відкатів від чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ