Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чим менше змішаних відходів – тим менше доведеться платити за їхній вивіз

Як пояснюють у Zero Waste Lviv, такий роздільний збір економічно вигідний мешканцям. Утім мешканці будинків не сортують органічні відходи та сировину, яка піддається переробці.

Фото: Zero Waste Lviv

Експерти Zero Waste Lviv провели морфологічний аналіз відходів у одному з львівських ОСББ. Серед його мешканців є і місцеві, і ВПО, які переїхали у Львів у часі війни.

"За результатами, майже 80 кг зіпсованої їжі, скляна і пластикова тара, бляшанки, папір і картон – це далеко не все, що могло б не опинитися у баці зі змішаними відходами, адже така сировина піддається переробці, а органіка – компостуванню.

Попри те, що поруч із контейнерами для змішаних відходів стоять і окремі баки для органіки, для скла, спеціальна сітка для ПЕТ-пляшок, цю вторсировину мешканці чомусь не відсортовують", йдеться в повідомленні. 

Серед знахідок були й використані батарейки, які є небезпечними відходами та потребують правильної утилізації.  Збір батарейок і інших небезпечних відходів у Львові проводить ДП "Боднарівка" у різних районах міста. 

Фото: Zero Waste Lviv

Коли волонтери відібрали усю органіку і вторсировину (які передадуть на переробку), бак спорожнів майже на половину, зауважують в організації. 

Там додають, що дослідження морфологічного складу відходів надзвичайно важливе для розуміння реального стану з відходами та ресурсами. Чим менше змішаних відходів – тим менше доведеться платити за їхній вивіз. Тож роздільний збір економічно вигідний мешканцям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ