Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чим займаються front-end розробники та чи потрібні вони у 2024 році?

Деякі песимісти вважають, що у 2024 році front end розробка не буде потрібні. Мовляв, на ринку повно безробітних розробників, а буде ще більше, тому що писати код буде штучний інтелект.

Ми так не вважаємо. Попит на кваліфікованих фронт-ендщиків залишається високим, тому що у 2024 році ринок ставить фронт-енд розробникам нові задачи, що утримує попит на цих спеціалістів на високому рівні.

Чому фронт-енд розробники потрібні в 2024 році

Розвиток веб-технологій

Нові фреймворки та бібліотеки у сфері Front-end, такі як React, Vue, Angular та інші, постійно оновлюються та розвиваються. Потрібні розробники з актуальними навичками: або ті, хто постійно працює з новими фреймворками, або ті, хто щойно їх вивчив.

Зростаюча роль інтерактивності

Зростає попит не просто на інтерактивність, а на зручні інтерфейси. Оскільки автоматизується безліч процесів в усіх індустріях, інтерфейсів потрібна незчисленна кількість. Це робить роботу Front-end розробників критично важливою.

Мобільна розробка

Популярність мобільних пристроїв вимагає адаптивного і реактивного дизайну веб-сайтів. А це теж сфера відповідальності Front-end розробників.

Web 3.0 та нові технології

Поява нових технологій, таких як блокчейн, штучний інтелект та доповнена реальність, створює нові можливості для розвитку Front-end і потребує кваліфікованих кадрів.

При цьому не варто переоцінювати можливості штучного інтелекту. У 2024 році ШІ все ще потребує якісного промпта (інструкції), щоб створити хоча б шматок працюючого коду. А для того, щоб написати хороший промпт для створення інтерфейсу, треба розбиратися у Front-end розробці.

Що ще буде відбуватися на ринку Front-end у 2024 році?

Спробуємо спрогнозувати на основі існуючих трендів, до чого мають бути готові початківці фронт-енд розробники в поточному році.

Фокус на користувацький інтерфейс

На ринку технологій зростає конкуренція, використовуються всі можливі способи залучити та утримати клієнта хороші. Тому зручний інтерфейс для ІТ-продукту вже обов'язковий. Для розробника це означає попит на вміння створювати інтуїтивно зрозумілі та естетично привабливі веб-інтерфейси.

Прогресивні веб-додатки (PWA)

Зростаюча популярність прогресивних веб-додатків, такі як Google docs, які поєднують функціонал звичайних веб-сторінок і мобільних додатків, також стимулює зростання попиту на Front-end розробників.

Розвиток JavaScript та його фреймворків

JavaScript залишається однією з ключових мов у Front-end розробці. Розвиток і оновлення фреймворків, таких як React, Vue.js та Angular, вимагає від розробників постійного навчання та адаптації.

Віддалена робота

Пандемія COVID-19 та наступні роки привели до віддаленої роботи, що збільшило потребу у розробниках, здатних працювати в таких умовах ефективно. Так, частина компаній вимагає повернення в офіс, або хоча б гібридної роботи, але їх поки що меншість.

Як стати Front-end інженером у 2024 році?

Є кілька шляхів, які приведуть вас до професії Front-end інженера. Один з них – це курси програмування від навчального центру FoxmindED. На цих курсах ви будете наватися в зручному для вас режимі та з підходящою вам швидкістю.

Особливість навчання в FoxmindEd – менторство. Ви будете навчатися під керівництвом досвідченого програміста. Тому сам процес навчання буде максимально схожий на роботу в ІТ-компанії, особливо якщо вирішите навчатися на проекті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ