Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Combined Resolve XI: останнє слово завжди за спостерігачами

Поряд з американськими посередниками, оцінюють дії наших військовослужбовців і українські спостерігачі. До навчань Combined Resolve XI залучено групу таких офіцерів-спостерігачів. Вони пройшли навчання та отримали міжнародні сертифікати "тренерів" (ОСТ) для участі у військових маневрах. Про це інформують у прес-центрі Генерального штабу ЗСУ.
Військові навчання Combined Resolve XI
Військові навчання Combined Resolve XI
Військові навчання Combined Resolve XI
Військові навчання Combined Resolve XI
Військові навчання Combined Resolve XI

"Нашим головним завданням, як спостерігачів, є забезпечення заходів безпеки та дотримання сценарію і правил проведення навчань", - зазначив офіцер групи ОСТ старший лейтенант Віктор Орловський.

Як додав його колега старший лейтенант Олексій Лучик, посередники також оцінюють за певною методикою військовослужбовців, про що щоденно або невідкладно рапортують до штабу ОСТ. Важливу роль в оцінюванні відіграє і власний досвід спостерігачів. До речі, Олексій Лучик під час виконання завдань в районі проведення АТО командував розвідувальною ротою. Бойовий досвід мають і інші спостерігачі.

Представники української групи ОСТ, слід зазначити, працюють як в полі, так при штабі багатонаціональної бригади "Ironhorse" сил "BLUEFOR". Вони цілодобово поруч з військовослужбовцями, які залучені до навчань.

Натівська методика оцінки дій підрозділів офіцерами ОСТ широко застосовується і на полігонах Збройних Сил України під час проведення військових навчань.

Нагадаємо, Міжнародні навчання Combined Resolve XI проводять двічі на рік для підтримання оперативної сумісності військ НАТО та партнерів під час спільних операцій на суходолі. Цьогоріч Україну представляє механізована рота 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Сухопутних військ ЗС України на БМП-2 та група від Сил спеціальних операцій ЗС України. 

У Німеччині тривають військові навчання Combined Resolve XI. Відео

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ