Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

COVID-19 "з'їв" із бюджету волинського міста більше 25 млн. грн.

Через пандемію коронавірусу, впродовж січня-липня міський бюджет Ковеля недоотримав 25.2 млн грн. Підрахували, що найбільші втрати пов'язані із зупинкою залізниці.
Вулиці Ковеля. Фото: Гал-інфо.

Загалом, цього року власних надходжень у бюджет міста планували отримати 417 млн. грн., - інформувала заступниця начальника відділу економіки і фінансового управління Ковельської міськради Лідія Ляшук.

"Найбільше надходження у наш бюджет було із залізниці, адже в місті є 5 великих підприємств. У зв'язку з карантинним, впровадженими обмеженнями, довгий час вони не працювали. Як  результат, людей переводили на скорочений день, пізніше давали трохи матеріальної допомоги. 

Із суми 25.2 млн. грн., найбільші втрати це доходи й збори з фізичних осіб – майже 20 млн. Із великих сум, то це ще відсутність запланованого надходження від акцизного податку в сумі 3,5 млн. грн. Також фінансові втрати є через те, що чимало підприємств малого бізнесу позакривалися. Йдеться про торгівлю, громадське харчування, кафе. Зокрема на ринку закривали ятки, бо вони не працювали і після зняття обмежень – не в усіх  контейнерах відновили торгівлю", - пояснила Лідія Ляшук.

Вона додає, що цю суму, яку "з'їв" COVID-19, не додадуть до ремонту доріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ