Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДАІ з доріг поза містами приберуть ще до кінця року

До кінця року має запрацювати дорожня патрульна поліція - частина поліцейського патруля, що працюватиме на трасах і дорогах між містами. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ці нові підрозділи, які прибирають ДАІ і з доріг поза містами, почнуть працювати ще цього року. Спочатку на великих трасах. Далі - скрізь", - написав міністр у Facebook.

Першим, з 1 жовтня, почне функціонувати дорожній поліцейський патруль на трасі Київ-Житомир, а потім, у листопаді, - на трасі Київ-Одеса.

У січні й лютому 2015 року будуть повністю покриті патрулями траси Київ-Харків і Київ-Львів, розповів пан Аваков.

Нові патрулі

Міністр також розповів про графік появи в містах України нової патрульної поліції, яка вже запрацював в Києві, Львові й Одесі.

У вересні, за словами пана Авакова, планують привести до присяги 800 патрульних у Харкові.

В грудні має стартувати поліція в Миколаєві, Луцьку, Ужгороді, Мукачевому, Хмельницькому та Дніпропетровську.

Крім того, у вересні має початися конкурсний відбір до нової поліції в Івано-Франківську, Вінниці, Чернігові, Херсоні, Черкасах, Кременчуку, Полтаві, а також Слов'янську та Краматорську.

У жовтні почнуть відбирати претендентів у Житомирі, Чернівцях, Рівному, Запоріжжі, Тернополі, Кіровограді, Кривому Розі, а також Сєвєродонецьку та Лисичанську.

В Маріуполі та Сумах конкурси планують почати на початку листопада.

Цей графік може змінюватися, "але не суттєво", додав Аваков.

Дільничні і спецназ

Пан Аваков також розповів про початок у жовтні конкурсів на посади дільничних поліцейських, з базовою заробітною платою в 6,5 тис гривень.

"Тут не буде таких жорстких вікових обмежень, які були при наборі в патруль, але потрібно більше професійних поліцейських навичок", - зауважив міністр.

Загалом по країні таких поліцейських буде близько дев'яти тисяч людей, додав міністр.

У жовтні також почнеться відбір і підготовка перших двох груп поліцейського спецпідрозділу КОРД (Корпус оперативної раптової дії), який створюється за аналогією американського SWAT.

"При наборі будуть вітатися люди з досвідом служби в різних спецназах, учасники та ветерани АТО - але рівень вимог буде достатньо високий", - написав Аваков, додавши, що базова зарплата КОРДівця складе 10-15 тисяч гривень.

SWAT - спецпідрозділ у поліції США, що озброєний легкою автоматичною зброєю військового типу і використовує спеціальні тактики у операціях із високим рівнем ризику.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ