Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Даю 70%, що в листопаді парламент запровадить блокаду Криму, – Ігор Луценко

Учора, 12 жовтня, активіст Ленур Іслямов оголосив про початок енергетичної блокади Криму. Гал-інфо поспілкувалося з народним депутатом України, одним із організаторів продуктової блокади Криму Ігорем Луценком, щоб з’ясувати, чи можна говорити про початок енергетичної блокади півострова й які шанси запровадити законодавчі зміни й скасувати ЗВТ «Крим».

«Це початок блокади, але ще не блокада. Ще є три гілки, котрі забезпечують Росію енергією в Криму. Початок залежить від того, як себе поводитиме Росія щодо кримців та українських активістів у Криму, а також від готовності нинішнього українського керівництва йти на серйозні кроки щодо Путіна, котрий загніздився в Криму. Якщо буде продовжуватися нинішній тиск, репресії, убивства (з боку Росії. – Гал-інфо), то блокада наступить швидко. Питання тижнів», – висловив переконання народний депутат.

Він зазначив, що на загал блокаду має робити держава, а не окремі активісти. На уточнювальне запитання Гал-інфо, чи теперішній парламент здатен скасувати ЗВТ «Крим» і законодавчо запровадити блокаду, Ігор Луценко відповів, що є велика ймовірність, що це станеться.

«Вважаю, що оскільки президент сказав (що буде блокада. – Гал-інфо), то, як людина, котра контролює більшість у парламенті, мусить виконати обіцянку. Моя оцінка ймовірності – 70%, що так», – наголосив народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ