Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДБР перевіряє понад 11 тис. громадян рф, які перебувають в Україні

ДБР перевіряє понад 11 тис. громадян рф, які заїхали перед війною та вчасно не покинули Україну – Директор ДБР Олексій Сухачов.

Перед війною до України заїхало понад 11 тис. громадян рф, які вчасно не покинули нашу країну. Про це повідомив Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов в інтерв’ю інформаційному агентству «Українські новини».

За його словами, працівники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ та Нацполіцією проводять великий обсяг роботи щодо визначення місця знаходження цих громадян з подальшим проведенням відповідних фільтраційних заходів.

Взагалі, крім злочинів, які розслідувалися Держбюро до війни, сьогодні також з'явилися нові справи, у тому числі пов’язані з військовою агресією росії. Вони стосуються насамперед державної зради з боку суб'єктів ДБР: суддів, правоохоронців, військовослужбовців, окремих народних депутатів, інших посадових осіб.

Олексій Сухачов навів приклад по меру та депутатам Ізюмської міськради, які перейшли на бік ворога.

«Такі провадження є і їх досить багато», - зауважив Директор ДБР.

Він повідомив, що сьогодні у Бюро на базі Головного слідчого управління створений новий підрозділ, який займається розслідуванням військових злочинів російської федерації.

«Ми посилили його слідчими з територіальних управлінь та інших підрозділів, і сьогодні вони активно займаються такими провадженнями», - розповів Олексій Сухачов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ