Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДБР планує створити інститут слідства

Державне бюро розслідувань працює над стратегією створення інституту слідства. Про це Директор ДБР Роман Труба повідомив під час робочої зустрічі з експертами Ради Європи Джеремі Макбрайд, Іваною Роанія та Вікторією Гальпєріною, яка відбулась 29 травня 2019 року в приміщенні центрального апарату ДБР.

«Із самого початку створення ДБР триває робота щодо розробки стратегії інституту слідства, куди будуть включатися всі форми, які нададуть змогу підвищувати професійність слідчих. Ми плануємо зробити те, що ще ніхто не робив в Україні», — пояснює Роман Труба.

«Ми розраховуємо, що ця стратегія буде не тільки для ДБР, а й для #НАБУ, #СБУ та #Нацполіції, тобто всіх органів, де є досудове розслідування. Це саме те «ноу-хау», якому не приділялася увага протягом усього часу незалежності України», — зазначив Директор ДБР.

Під час зустрічі Директор ДБР зазначив, що в підготовленій Стратегічній програмі на 2017-2022 роки, яка готується відповідно до законодавства строком на 5 років, одним із основних принципів діяльності ДБР є принцип дотримання прав і свобод людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ