Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Де у Львові дозволено проводити пікніки

Управління екології та природних ресурсів напрацювало перелік локацій різного типу для відпочинку, де мешканці можуть проводити пікніки. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Серед них є місця, де можна відпочивати, не розводячи багаття, та декілька місць, де можна розпалювати вогонь та використовувати мангали. До того ж, окремо виділили водойми у Львівській МТГ, біля яких можна просто відпочити, а також три водойми, у яких дозволене купання. На цих локаціях планують встановити спеціальне ознакування.

«Особливо актуальним стає відпочинок на природі і питання його правил, тож ми вирішили розповісти, де саме це можна зробити.

Управління екології та природних ресурсів підготувало локації, де можна відпочити на природі. Серед них є понад 30 локацій, де можна провести пікнік, але без можливості розведення вогнища безпосередньо на землі, наприклад, можна використовувати газовий пальник. Буквально кілька місць у нас насправді є облаштованих для використання мангалів, де можна розводити вогнище. Відповідно, так само є місця для відпочинку біля водойми.

Ми плануємо ознакувати близько 30 водойм, де саме можна відпочити на березі. Так само ще три водойми у межах Львівської міської територіальної громади є доступні для плавання, зокрема дві водойми в Брюховичах та у одна – у с. Воля-Гомулецька. До того ж, ми працюємо над тим, щоб можна було плавати у Левандівському озері.

Якщо мешканці плавають в інших водоймах, які не передбачені для плавання, то вони мають бути свідомі того, що роблять це на свій страх і ризик, адже у цьому випадку того, хто врятує їх у разі втоплення, може не бути. Важливо, щоб порятунком займались професіонали, а професійні бригади є лише на водоймах, в яких дозволено купання.

У нас є парки, в яких пікнікують. Мешканці, на жаль, часто палять багаття у парку «Знесіння», парку Івана-Павла ІІ, «Горіховому гаю», Скнилівському парку та лісопарку «Білогорща». Але цього робити насправді не можна. Можна тільки у спеціально відведених місцях або використовувати газовий пальник. Заборона стосується розведення безпосередньо багаття.

Насправді є вже багато розумних альтернатив, і не варто піддавати ризику наші зелені зони розведенням багаття. Тому ознакування, що встановлять, стосуватиметься того, де можна самому влаштувати собі пікнік, принісши газовий пальник.

Дуже важливо також те, щоб люди все те сміття, що вони там утворили, виносили з парку, а не залишали і, тим більше, не скидали в яри», - розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Переглянути повний перелік локацій можна на карті Геопорталу міста за посиланням: за посиланням.

Презентацію можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ