Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Де зустрінуть Новий рік «слуги народу»

Віктор Янукович зустріне Новий рік незвично. Він перше відгуляє свято в президентській резиденції "Синьогора", яка розташована в селі Стара Гута Івано-Франківській області.

У Гуті ретельно готувалися до приїзду нового господаря. В останні дні випало багато снігу, тому місцеве керівництво постійно його чистить. А в самій резиденції днями завершився ремонт. Більше місяця будівельники оновлювали інтер'єр - Віктор Федорович побажав переробити обстановку "Синьогори" після президента Віктора Ющенка.

Новорічна ялинка в резиденції вже прикрашена. Янукович збере на карпатській дачі всю родину: дружину Людмилу, синів з дружинами та онуками. Як розповіли в оточенні президента, на канікулах він гулятиме в лісі, ліпитиме з онуками сніговиків і гратиме в сніжки, а от до лиж Янукович на відміну від свого попередника байдужий.

На Різдво президент збирається в Почаївську лавру на Тернопільщині. На святвечір Януковича чекає урочистий обід з 12 пісних страв, серед яких: кутя, калачі, грибний суп, рибні блюда і бочкові соління.

Прем'єр-міністр Микола Азаров зустріне Новий рік в сімейному колі. "Він прекрасно катається на лижах і взимку завжди намагався вибратися в гори. Але цього року навряд чи вдасться - багато роботи", - зізнався прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

Тому глава уряду проведе новорічну ніч на своїй дачі під Києвом у Конча-Заспі. З родиною дивитиметься новорічні концерти і телевізійне поздоровлення президента. "Сім'я в нього міцна, і вони свої традиції бережуть", - розповів прес-секретар Азарова.

Спікер Володимир Литвин зустріне Новий рік та Різдво в Карпатах з родиною. Там він збирається кататися на лижах і ковзанах, розповіла прес-секретар спікера ВР Ольга Чорна. Причому на Різдво обов'язково сходить до церкви.

А от зустрічати старий Новий рік Литвин буде в селі Слобода-Романівська (Житомирська обл.) у мами. В неї 13 січня якраз день народження. "Мамі виповниться 82 роки. На столі буде її фірмова калганівка - домашня настоянка на корені калгану і найкращі у світі деруни, - розповів спікер. - Мама готує їх за особливим рецептом. Співатимемо, згадуватимемо молодість".

Заступник голови Верховної ради Микола Томенко має намір зустріти Новий рік з родиною і друзями в Черкаській області, на своїй малій батьківщині.

Різдво він зазвичай також проводить в Україні. "Проте цього року вирішили підтримати збірну України з біатлону і боліти за неї в Оберхофі (Німеччина), де проходитиме наступний етап чемпіонату світу з біатлону. Хочемо морально підтримати наших біатлоністів, як представників єдиного конкурентного на сьогодні українського зимового виду спорту", - сказав політик.

Окрім цього Томенко і сам планує покататися на лижах.

Міністр оборони Михайло Єжель має намір зустріти Новий рік з особовим складом у Києві. "Новий рік зустрічатиму так, як завжди: все своє життя зустрічав з особовим складом", - сказав Єжель.

При цьому на уточнююче запитання журналістів він сказав, що під особовим складом має на увазі солдатів та матросів, а не свою сім'ю. За його словами, він збирається зустрічати Новий рік на роботі в Києві.

Міністр юстиції Олександр Лавринович має намір зустріти Новий рік з сім'єю на природі в Карпатах. "Точні координати місця не назву, але скажу, що зустрічатиму Новий рік в Україні, в Українських Карпатах", - сказав Лавринович.

За його словами, він зустрічатиме Новий рік, дивлячись в зоряне небо. "На відміну від вас, - я так розумію, ви дивитиметеся в телевізор і триматимете шампанське в руках, - я не дивитимуся телевізор, я дивитимуся в зоряне небо, буду ближче до природи і людей", - сказав міністр журналістам.

Він упевнений, що той, хто зустріне одного разу Новий рік серед красот природи Карпат, більше не захоче зустрічати його по-іншому. Лавринович також зізнався, що любить кататися на лижах, але не збирається цього робити в новорічну ніч.

Народний депутат від Партії регіонів, бізнесмен і президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов зустріне Новий рік будинку, в колі сім'ї. "Думаю, порушу трішки спортивний режим. В міру, звичайно", - додав він.

Голова КМДА Олександр Попов зустріне Новий рік на Майдані Незалежності разом з киянами. За його словами, головним гаслом святкування Нового року стане акцент на тому, що Новий рік - "свято світле". "Адже ви знаєте, є така притча: як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш", - зазначив Попов.

За інформацією джерел ЗМІ, мер Києва Леонід Черновецький відмічатиме Новий рік з родиною в одному з київських ресторанів на Печерську.

В сім'ї екс-глави МВС Юрія Луценка не буде приводу для веселощів. Юрій Віталійович на два місяці потрапив до Лук'янівського СІЗО. "Яке вже тут свято? - поскаржився один з друзів сім'ї. - Усі будуть на стіл вечерю збирати, а ми передачі в слідчий ізолятор".

До речі, Луценко зможе зустріти Новий рік у СІЗО - охорона дозволяє у свято дивитися телевізор до двох годин ночі.

Юлія Тимошенко зустріне Новий рік, найімовірніше, у своєму будинку в Конча-Заспі - адже вона знаходиться на підписці про невиїзд, тому відправитися до матері в Дніпропетровськ не зможе. Зате до неї в гості вже збираються не лише мама, але й донька Євгенія з чоловіком Шоном, а також тітка Антоніна Ульяхіна.

Але найрадісніша новина для Тимошенко та, що її чоловік Олександр виписується з лікарні. Він вже пройшов реабілітацію після операції і зустріне Новий рік з близькими людьми, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ