Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Делегація української спортової діаспори з Канади гостює на Львівщині

За активної підтримки відділення НОК України у Львівській області та обласної федерації хокею на Львівщині тривають цікавій й змістовні зустрічі з членами української гокейної делегації з Канади, у складі якої вперше до України прибули зірки світового гокею, брати українського походження Вейн Бабич (Вінніпег) та Дейв Бабич (Ванкувер), а також представники громадської організації «Канадійські Друзі хокею в Україні (CFHU)» Нестор Будик та Мирон Затварницький з Вінніпегу.

Під час візиту на Львівщину канадські спортові діячі взяли участь у розширеному засіданні відділення НОК України у Львівській області, де було вручено відзнаку найкращій спортсменці Львівщини за підсумками жовтня 2018 року чемпіонці світу з боротьби Аллі Черкасовій; мали змогу поспілкуватися з Почесним Консулом Канади у місті Львові Оксаною Винницькою-Юсипович та підписати тристоронню угоду про співпрацю між відділенням НОК, обласною федерацією хокею та організацією «Канадійські Друзі хокею в Україні (CFHU)»; провести бесіди з керівництвом обласної федерації хокею й загалом з усім спортивним активом області; зустрітися із керівництвом Львівського державного університету фізичної культури імені І. Боберського (де функціонує спортивна спеціалізація «Хокей»); взяти участь в урочистих церемоніях відкриття та нагородження кращих гравців та команд Карпатської молодіжної хокейної ліги (U-19) і міжнародного турніру з хокею «Львів Трофі 2018», де змагалися хокейні дружини з України, Польщі, Румунії, Словенії й провести на Льодовій арені міста Новояворівська низку цікавих та захопливих майстер-класів з юними гокеїстами, а також зустрітися з канадськими військовими, які перебувають в Яворівському районі Львівщини в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Попереду у гостей ще візит на батьківщину свого дідуся в Бродівський район, зустрічі з керівництвом Львівської міської ради, керівництвом товариства зв’язків з українцями з-за кордону «Україна-Світ»; знайомство з культурною, духовною, історичною спадщиною Львова й низка прес-конференцій та інтерв’ю для ЗМІ.

Довідково.

ВЕЙН ДЖОЗЕФ БАБИЧ - уславлений канадський гокеїст українського походження, один з найяскравіших зірок НХЛ. Зараз проживає у Вінніпезі, провінція Манітоба і керує «Babych Hockey School».

Спортові досягнення:

Участь в Матчах зірок WCJHL (1977, 1978); участь в Матчі всіх зірок НХЛ (1981). В сезоні 1978-79 був номінантом Колдер Трофі, як один з найкращих новачків сезону в НХЛ.

ДЕЙВ МАЙКЛ БАБИЧ (молодший з братів) - уславлений гокеїст українського походження, один з найяскравіших зірок НХЛ. Сьогодні він входить в сотню кращих в НХЛ за кількістю зіграних матчів. Дейв мешкає у Ванкувері і працює в системі хокейного клубу «Ванкувер Кенакс».

Спортові досягнення:

Срібний призер чемпіонату світу (1989); учасник матчу всіх зірок НХЛ (1983, 1984).

НЕСТОР БУДИК уповноважений представник громадської організації «Канадійські Друзі хокею в Україні (CFHU)», активний громадський діяч української громади Канади, мешкає у Вінніпезі.

МИРОН ЗАТВАРНИЦЬКИЙ – представник організації «Канадійські Друзі хокею в Україні (CFHU), один із активних волонтерів української Олімпійської збірної під час зимової Олімпіади-2010 у Ванкувері, активний громадський діяч української громади Канади, мешкає у Вінніпезі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ