Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація України бере участь у роботі Ради Керуючих МАГАТЕ

Напередодні роботи Генеральної Конференції МАГАТЕ у Відні триває засідання Ради Керуючих цієї Організації. Про це повідомили 15 вересня у прес-службі МЗС.

У ході засідання Ради 15 вересня 2020 року делегація України виголосила національний виступ, в якому підтвердила основні підходи нашої держави щодо актуальних питань діяльності МАГАТЕ. Делегація підкреслила, що відповідальність з ядерну безпеку залишається повністю за державами-членами.

Відзначивши важливу роль МАГАТЕ як унікальної дорадчої платформи для обміну досвідом у галузі ядерної безпеки, глава української делегації акцентував увагу на освітній складовій цього процесу, зокрема, оприлюднив інформацію про створення на базі Національного технічного університету ʺКиївський політехнічний інститутʺ магістерської програми з фізичної ядерної безпеки.

У промові представника України була озвучена спільна заява від імені делегацій України та США стосовно питань двосторонньої співпраці між Адміністрації державної прикордонної служби України та Міністерства енергетики США у протидії ядерній контрабанді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ