Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

День Героїв повинен стати загальнонаціональним святом, - Ігор Калинець

День Героїв - це українське національне свято. Ми маємо сотні тисяч героїв, які йшли на смерть задля своєї держави.Віддати їм шану – це обов’язко кожного українця», - про це сьогодні, 27 травня, в коментарі Гал-інфо заявив поет, дисидент Ігор Калинець.

За його словами, в Україні ще «не вміють збудувати державу, про яку мріяли ті, хто гинув за неї». Однак, саме на їх ідеях та самопожертві, на їхній крові й існує держава Україна.

«Це мало б бути всенародним, національним святом. Жаль, що його відзначають переважно на Західній Україні, але, думаю, що настане й всеукраїнське торжество свята Героїв. Їх у нас є дуже багато, може більшість із них безіменні, але над цим треба працювати історикам. Герої - це фундамент Незалежної, Соборної України. Скоро ми святкуватимемо День незалежності, але без цього свята, без тих Героїв, борців за волю, його б не було. Тому, ми мусимо схилити голову в подяці за їх труд, який був великомученицьким, який призвів до торжества ідеї нації», - сказав Ігор Калинець.

Довідка:

День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, яке відзначають 23 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ