Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі офіційно перенесли День міста

Сесія Дрогобицької міської ради підтримала рішення про перенесення дати відзначення Дня міста на 8 вересня. Про це повідомили 20 липня у пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Враховуючи перехід на новий церковний календар, традицію щорічного відзначення Дня міста в день величного християнського свята Різдва Пресвятої Богородиці та рекомендації профільної депутатської комісії ради, сесія Дрогобицької міської ради вирішила – встановити дату святкування Дня міста Дрогобича 8 вересня.

Нагадаємо, питання перенесення дати Дня міста постало після того, як церква прийняла рішення про перехід з 1 вересня на Григоріанський календар. Дати відзначення низки християнських свят зміщуються. Аналогічно, – дата відзначення Різдва Пресвятої Богородиці, з яким історично пов’язаний Дрогобич.

За новим календарем Різдво пресвятої Богородиці відзначатимуть 8 вересня. Відтак Дрогобич стане одним із перших міст, яке адаптувало День міста до нового календарного циклу.

Рішенню сесії передували звернення від громадських товариств, напрацювання історичної довідки, засідання профільної депутатської комісії, а також проведення експертного круглого столу, за участі отця-декана СДЄ УГКЦ Івана Паньківа, істориків, депутатів та посадовців міської ради.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 19 липня у Дрогобицькій міській раді провели експертний круглий стіл на тему адаптації дати святкування Дня міста до нового церковного календаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ