Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові оживе королева Франції на День музеїв. Відео

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/5
З 18 травня разом з усім світом Львів відзначатиме Міжнародний день музеїв. Святкування триватимуть до 31 травня. Цьогорічна тема – «Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі».

"Останні роки, я пам’ятаю, Львів завжди активно відзначав це свято, і не дарма Львів — це місто музеїв. Насправді, хотілося б найперше подякувати нашим музейникам: це їхнє свято. Але, тим не менше, в цей день треба працювати трошки більше, і часом ця робота є безкоштовною в тому плані, що вона не є прибутковою. Деякі музеї мають безкоштовний вхід», - зазначила Галина Малець, начальник управління туризму ЛМР.

Організатори задіяли понад 25 музеїв з метою розширити культурну пропозицію міста. Працівники кожної з установ підготували спеціалізовану програму, яка представить нові способи роботи з відвідувачами, використовуючи, зокрема, новітні технології та мережу інтернет. 

Відтак, у підземеллі Ратуші презентують поп-ап музей «Stop, play, repeat». Задумано так, що львів’яни попередньо принесуть власні старі речі з дому. Наприклад, магнітофони, пластинки, касети, плеєри тощо. За задумом організаторів, саме такі раритети й будуть експонатами виставки.

У розмові з Гал-інфо старший науковий співробітник Львівського історичного музею Уляна Живиляк розповіла, що 29 травня о 15.00 розпочнеться інтерактивна екскурсія «Друге життя картини».

«Наш музей покаже по-новому портрет королеви Франції, дружини короля Людовика XV Марії Лещинської. Вперше ми оцифрували твір та надали його трьохвимірності. Відвідувачі виставки зможуть зазирнути за вікно палацу, оглянути вбрання королеви тощо. Сьогодні копія 19 ст. з цього твору французького маляра К.- В. ван Лоо, яку виконав невідомий художник, збереігається у нашому музеї», - розповіла Уляна Живляк.

У наш час, коли є багато засобів обміну інформацією та комунцікації не можливо ефективно працювати з аудиторією, формулювати цілі та досягати їх, не використовуючи ці інструменти. Це стосується різних сфер діяльності людини, також і музейної.

Такі технології як інтернет, соціальні мережі, мобільні додатки, сучасні сайти, мультимедія, створення нових туристичних продуктів, залучаючи для цього різні культурні установи це те, що дозволяє музеям представляти свої колекції в новому світлі, залучати відвідувачів, бути популярними не тільки в Україні, а й за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ