Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутат Кожан поклав квіти до пам’ятника Т.Шевченку

Депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан поклав квіти до пам'ятника Тарасові Григоровичу Шевченку.

 

«Для мене день народження Кобзаря – День Святий, бо Шевченко – це не лише геніальний український поет, а світоч нашої нації, на якому виховуються усі покоління, - зазначив депутат Кожан. - Тарас Шевченко, для мене дорогий по-своєму, бо на його творах я формувався як особистість. Тому я із задоволенням долучаюся до акцій, котрі присвячені творчості та пам’яті Великого українського мислителя», - наголосив пан Кожан.

 

До речі, Володимир Кожан реально допомагає увоковічнити пам'ять Великого Кобзаря. Коштом депутата Кожана  у Каневі, на Чернечій горі, на могилі Тараса встановлено 120-кілограмову бронзову плиту з бездоганним старовинним плетивом із рядків геніального поета.

 

Власне, коштом пана Володимира повністю відреставровано занедбаний пам’ятник Кобзареві, що у захаращеному сквері  міста Радехів. У 2002 році на новому постаменті радехівчани побачили оновлену скульптуру Тараса Шевченка у центрі міста.

 

Депутат обласної ради Володимир Кожан допомагає культурно-освітнім закладам та музеям, що пропагують творчість та подвижнецьке життя Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ