Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як депутатка "Самопомочі" 8-го скликання Подоляк стриже купони на культурі?

Заступниця міністра культури Ірина Подоляк отримала 394 710 грн зарплатні у грудні. Такі дані чиновниця оприлюднила в своїй електронній декларації.
Ірина Подоляк

Як зазначено в декларації, поданій в Національне агентство запобігання корупції, частину доходу, яка становила 154 232 грн, Ірина Подоляк отримала 16 грудня 2019 року, а ще частину через 11 днів, 27 грудня, – 240 478 грн.

Також, за даними декларації чиновниці, яку вона подала 18 вересня 2019 року при вступі на посаду заступниці міністра культури України, вона володіє квартирою у Львові площею 51 кв.м., а також орендує квартиру площею 60 кв.м у Києві.

Як зазначено в декларації, Ірина Подоляк з 2018 року отримала 422 880 грн за виконання депутатських повноважень, 90 000 грн як компенсацію вартості проїзду, 237 050 грн компенсації вартості проживання, 384 467 грн зарплати в ВРУ та 200 000 грн грошової допомоги від матері. Крім того, Ірина Подоляк володіє активами у розмірі 11 310 євро та 7 000 доларів в готівковій формі.

Варто зазначити, що в декларації поданій 29 серпня 2019 року, перед звільненням з попередньої посади, Ірина Подоляк мала 20 250 євро та 10 000 доларів.

Яким чином Подоляк за 20 днів витратила практично 9 тисяч євро та 3 тисячі доларів в документах не відображено.

Відреагувала на цифри у декларації і відома українська мовознавиця Лариса Ніцой. Вона у своєму дописі на сторінці у Facebook поцікавилась, за який конкретний вид діяльності заступниці міністра виплатили понад три сотні тисячі гривень.

"Сьогодні Ірина Подоляк отримала 394 710 грн за нову роботу - заступника міністра. У мене питання, а що це за робота така? Який вид робіт був виконаний на такі гроші? Ні, серйозно. Ми знаємо розцінки кахельників. Ми знаємо розцінки з перевезення. Ми знаємо скільки коштують послуги сантехніка. Скільки коштує поміняти набійку на каблуках. Можна дізнатися розцінки мінкульту? Які види робіт за місяць треба зробити, щоб отримати за них 16 штук баксів? Це наші гроші заплатили Подоляк. Спочатку ми відрахували частину своїх зарплат у бюджет, а їх взяли і віддали Подоляк на зарплату та премію.

Вимагаю звіт. За ЩО їй дали такі гроші", - написала у дописі Лариса Ніцой.

Нагадаємо, Ірина Подоляк – уродженка міста Золочева, що на Львівщині, народна депутатка від «Самопомочі» 8-го скликання, заступниця міністра культури від 2 жовтня 2019 року. Подоляк є однією з авторів комплексу змін до Законів України, які започаткували призначення керівників та творчих працівників в установи культури винятково через конкурс, об’єднали посади художнього керівника і директора, а також перевели всіх творчих працівників на контракт.

"Закон Подоляк", спричинив кризу в театральному середовищі України. Зокрема в Львівському національному театрі імені Марії Заньковецької, вже довгий час тривають протести акторів проти "свавілля керівництва". На цей час в театрі було не продовжено контракт з заслуженим артистом України Ярославом Кіргачем, з театру пішов Юрій Хвостенко, ряд провідних акторів вимагають звільнення директора театру Андрій Мацяка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ