Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр Заньковецької втрачає акторів: Юрій Хвостенко переїжджає у Франківськ

Популярний актор Юрій Хвостенко і відома режисерка Роза Саркісян в команді Франківського драмтеатру! Про це повідомили на сторінці Франківського драмтеатру.
Юрій Хвостенко. Фото з Facebook сторінки актора.

Сьогодні відбувся конкурс на заміщення вакантних посад артиста драми вищої категорії та режисера-постановника Франківського національного драмтеатру.

Артистом вищої категорії театру став заслужений артист України Юрій Хвостенко - відомий театральний і кіноактор. Любителі кіно знають Юрія як виконавця однієї з головних ролей у фільмі “Шляхетні волоцюги”. А львівській театральній публіці актор відомий за такими ролями, як Моцарт у виставі “Амадей”, Роберт Локамп у драмі “Три Товариші” та багатьох інших виставах Національного театру ім. М.Заньковецької.

Але й у Франківському драмтеатрі актор не є новачком. Вже третій рік ми, хоч і не так часто, як хотілося б, стаємо свідками блискучого перевтілення Юрія Хвостенка у Короля Клавдія в неоопері “HAMLET”.

Також додамо, що у конкурсі на посаду режисера-постановника Франківського театру перемогла відома режисерка Роза Саркісян. Роза має величезний досвід в якості керівниці Європейських театральних студій в Муніципальній галереї, головної режисерки Першого українського театру для дітей та юнацтва у Львові, кураторки Фестивалю української незалежної сцени “Український театр критичний” у Варшаві, є режисеркою двох десятків вистав, лауреаткою Всеукраїнського конкурсу молодих режисерів “Taking The Stage 2017”, Всеукраїнського фестивалю сучасного театру “Світогляд” у номінації “Креативність творчого пошуку” та інших премій.

Роза так прокоментувала своє рішення взяти участь у конкурсі: “Франківський драмтеатр - це критичний театр, що досліджує сьогодення і впливає на реальність. Для мене визначальним є те, що цей театр багато працює зі складними темами. Франківський драмтеатр є національним не лише за статусом, а й по суті. Адже, за моїм переконанням, національний театр - це той театр, який працює з національними викликами і національними травмами зокрема. Тому я відчуваю співпадіння мого вектору розвитку як мисткині з напрямом розвитку Франківського театру і сподіваюся, що завдяки спільному пошуку ми зробимо багато.”

Нагадаємо, що за результатами конкурсних відборів до нашої команди цього року приєднався актор Олег Шульга, відомий як виконавець головної ролі у фільмі “Позивний “Бандерас””. Також до рідного театру повернувся заслужений артист України Роман Луцький - один з найпопулярніших сьогодні кіноакторів України.

Нагадаємо, напередодні Таїсія Литвиненко підписала новий контракт з театром ім. Марії Заньковецької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ