Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати і бійці АТО не домовились. В роботі сесії оголосили перерву

1/3
У роботі Львівської міської ради оголосили перерву до завтра, 30 вересня. Після того, як бійці АТО, які пікетують Львівську міську раду, заблокували роботу сесії, відбулася спільна нарада депутатів та пікетувальників, але їм не вдалося дійти згоди у питанні виділення земельних ділянок. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Перемовини, у яких брали представники пікетувальників, депутати та юристи ГО «Розвиток громади» тривали кілька годин. Депутатам навіть не дали внести ухвалу до порядку денного сесії. Пікетувальники висловили зауваження до проекту ухвали «Про захист інтересів учасників АТО, вихідців зі Львова», яку мали розглядати першим питанням на сесії. Ухвала передбачала виділення 48 гектарів землі бійцям АТО в Білогорщі - околиця Львова.

«Були довгі консультації, але консолідованої позиції нема», – заявив секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило.

Після цього він надав слово депутату Олені Пасевич, яка входить у міжфракційну групу з питань учасників АТО у Львівській міській раді.

Як зазначила Олена Пасевич, на сьогодні питання з виділення земельних ділянок може бути точковим і це не є виходом із проблеми.

«Було  багато перемовин. На квартирній черзі у Львові перебуває 2 200 учасників АТО. Ми повинні запропонувати вирішення для всіх хлопців, незалежно чи вони сьогодні прийшли до Львівської міської ради чи перебувають на Сході. Ми, міжфранкційна група з питань АТО, беремо на себе зобов’язання розробити положення і запропонувати за два тижні комплексну програму до 2020 року, яка вирішити питання забезпечення земельними ділянками чи квартирами, або ж передбачить монетизацію замість житла чи землі», - сказала Олена Пасевич.

За її словами, рішення, яке могли прийняти сьогодні, забезпечить інтереси не усіх учасників АТО.

«У нас нема погодження з громадськими активістами. Нема вирішення питання для всіх хлопців. Тому потрібно комплексно напрацювати механізми та розробити програму», - сказала Олена Пасевич.

Своєю чергою представник учасників АТО Людмила Роюк назвала запропоновану ухвалу «мильною бульбашкою» і заявила, що немає на сьогодні графічного матеріалу до неї.

«Це імперативна норма і відхилення від неї суперечить законодавству. Не існує такої цілісної ділянки навколо Львова. Щоб такий документ приймати, має бути звернення сільради Зимної Води про те, що вони віддають цю ділянку. Це замилювання очей з метою припинити блокаду Львівської міської ради», - заявила Людмила Роюк.

Учасник АТО Сергій Дячишин заявив, що депутатам не дадуть можливості працювати, поки їхнє питання не буде вирішено.

На це Олена Пасевич відповіла: «Ми хочемо запропонувати покрокові рішення цього питання абсолютно для усіх бійців АТО. Ми просили ваші пропозиції, але нам ніхто нічого не надав».

Голова фракції БПП Петро Адамик також зазначив, що потрібно зробити перерву у роботі ради до того часу поки не напрацюють відповідне рішення.

Анатолій Забарило оголосив перерву у роботі сесії до 10.00 30 вересня.

Додамо, що робоча група напрацьовуватиме компромісну ухвалу протягом двох тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ