Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати ЛМР не підтримали прийняття Кодексу етичної поведінки

Депутати ЛМР не підтримали Кодекс етичної поведінки. Як зокрема зазначили під час обговорення ця ухвала це "маразм та популізм".

Як зазначалось в інформаційній довідці, з метою забезпечення високих показників відкритості та прозорості роботи депутатського корпусу управлінням «Секретаріат ради» Львівської міської ради розроблено Кодекс етичної поведінки депутатів Львівської міської ради.

Вказаний проект Кодексу містить у собі узагальнення діючих норм щодо етичного аспекту діяльності депутатського корпусу Львівської міської ради, а саме основні вимоги щодо етики поведінки депутатів, необхідності дотримання обов’язку особистого голосування та врегулювання конфлікту інтересів.

Під час розробки проекту Кодексу за основу було взято Закон України «Про місцеве самоврядування», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Закон України «Про запобігання корупції», Статут територіальної громади м. Львова та Кодекс етичної поведінки посадових осіб та працівників Львівської міської ради, її виконавчих органів, комунальних підприємств, установ та організацій.

Цим проектом пропонується встановити визначення обов’язку особистого голосування та санкції за ухилення від дотримання цього обов’язку, механізм врегулювання конфлікту інтересів серед депутатського корпусу Львівської міської ради. 

Під час дебатів, довкола прийняття Кодексу, депутатів не вдалось переконати в потребі його прийняття.  Лише з третьої спроби Андрію Садовому вдалось перенести розгляд даного питання на наступну сесію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ