Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщині вимагають оголосити «почесного консула ДНР» в Чехії персоною нон ґрата

Депутати Львівської обласної ради вчора, 27 вересня, під час засідання сесії звернулися до Міністерства закордонних справ України, СБУ та Посольства Чеської Республіки в Україні з вимогою вжити заходів щодо ситуація, яка склалася навколо відкриття «Представницького центру «ДНР» в чеському місті Острава.

Депутати висловили стурбованість фактом відкриття в місті Острава так званого «Представницького центру «ДНР» та недавніми різкими заявами Президента Чехії Мілоша Земана щодо окупованого Росією українського Криму.

Як вказано у зверненні, незважаючи на кілька нот протесту від українського МЗС, так зване «представництво» продовжує функціонувати.

Депутати вимагають оголосити «почесного консула» терористичної організації «ДНР» громадянку Чеської Республіки Нелу Ліскову персоною нон ґрата.

Також депутати вимагають звернутися до Європарламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, національних парламентів країн-членів ЄС та інших держава щодо визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ