Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини виступили проти реалізації так званої "формули Штайнмаєра"

Депутатський корпус ухвалив звернення до Президента України, Голови Верховної ради України, Міністра закордонних справ України щодо політичної ситуації, котра склалась навколо реалізації так званої «формули Штайнмаєра». Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

«Ми, депутати Львівської обласної ради,  обурені з приводу ситуації, котра складається навколо проблематики окупованого Російською Федерацією Донбасу та Криму, а саме  реалізації так званої «формули Штайнмаєра». На наше  переконання, такий підхід є нічим іншим, як спробою повернути Україні окуповані території виключно на умовах та в інтересах Москви. Більше того, у разі реалізації запропонованих положень Україна може отримати політично некерований анклав, котрий безпосередньо впливатиме не  на ключові державні рішення, а насправді буде нічим іншим, як рупором та представником інтересів Москви. Також процес повернення окупованого Донбасу в лоно України за цією «формулою» може остаточно та безповоротно винести за дужки питання окупованого Криму, а в подальшому і його визнання російським.

Керуючись логікою захисту національних інтересів та пам’ятаючи про ту високу ціну, котру Україна платить за прагнення будувати власну державу, наголошуємо, що окупований Донбас може бути повернутий в лоно України виключно на наших позиціях. Тобто, місцеві вибори в окупованому Донбасі можуть бути проведені тільки після безумовного виведення абсолютно всіх російських військ і техніки під ретельним наглядом відповідних міжнародних організацій. Питання врегулювання проблематики окупованого Донбасу може йти виключно в пакеті з питанням повернення Криму, будь-які інші сценарії є нічим іншим, як спробою закамуфлювати під мирний процес капітуляцію перед противником.  Ми категорично проти  будь-якої риторики про мир, котрий не буде досягнутий шляхом перемоги. Хочемо нагадати, що історію пишуть переможці, а за столом переговорів та підписання мирних угод ніколи немає рівних позицій. Завжди є сторона переможців та переможених.

Окремо слід наголосити на так званому «Нормандському форматі», який, на наше переконання,  сьогодні  набирає обрисів інструменту змови проти України та слугує алгоритмом вирішення проблематики Донбасу й Криму на шкоду національним інтересам України. Нагадаємо, що шлях до Другої світової війни відкрила в 1938 році так звана «Мюнхенська змова», через яку  тодішні  великі держави прагнули досягнути  миру будь-якою ціною.  Ціна, як відомо, була більш, ніж жахливою.

У разі реалізації цієї ганебної «формули», послаблення, а то й відміна міжнародних санкцій щодо російського агресора буде лише питанням часу. А це, у свою чергу, тільки переконає ворога в правильності його дій та сприятиме нарощуванню агресії з можливістю подальшого збройного захоплення українських територій і можливого початку справді великої війни, з катастрофічними непередбачуваними наслідками не тільки для України, а й для Європи та світу загалом.

Депутатський корпус Львівської обласної ради закликає військово-політичне керівництво української держави жодним чином не йти на імплементацію так званих пропозицій за «формулою Штайнмаєра», бо в запропонованому вигляді вони є нічим іншим, як інструментом досягнення імперських геополітичних інтересів Росії за рахунок державного суверенітету та незалежності України. 

Вимагаємо від чинного Президента України в логіці врегулювання проблематики Донбасу і Криму керуватися виключно національними інтересами, українським законодавством та визнаними міжнародними правовими нормами», - йдеться у тексті звернення.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ