Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівської міської ради вимагають підвищити заробітну плату освітянам

Депутати Львівської міської ради звернулися до Верховної Ради та Кабміну з вимогою підвищення заробітних плат освітянам

Сьогодні, під час пленарного засідання Львівської міської ради депутати підтримали звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити гідну заробітну плату педагогічним та науково-педагогічним працівникам. Відповідне звернення озвучила секретар комісії освіти і науки ЛМР, депутатка фракції "Європейська Солідарність" Наталія Сомик.

Звернення акцентує на тому, що освітній процес в Україні сьогодні відбувається у надзвичайно складних умовах: під звуки сирен і обстрілів, у ситуаціях вимушеного переселення та руйнування освітньої інфраструктури. Попри всі труднощі, освітяни продовжують навчати та виховувати майбутнє України, і держава повинна гідно оцінити їхню працю.

Відповідно до статті 61 Закону України "Про освіту", оклад педагогів має становити щонайменше три мінімальні заробітні плати, проте ці норми досі не виконуються. Депутати фракції "Європейська Солідарність" закликали збільшити оклади освітян на 30% з 2024 року та відновити дію постанови № 822, що передбачає підвищення заробітних плат у сфері освіти.

"В умовах війни освіта є важливим фронтом, і забезпечення педагогам гідної оплати — це інвестиція в майбутнє нашої держави, адже саме освітяни сьогодні виховують українських громадян і формують нове покоління у складних умовах війни", — зазначила Наталія Сомик.

Додамо, депутати фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міській раді переконані, що забезпечення гідних умов праці освітянам сприятиме зміцненню освітньої системи та розвитку суспільства в цілому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ