Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівської облради виділили додатково мільйон гривень на розмежування земель

Відповідно до пропозиції депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича в бюджеті Львівської області на 2012 рік передбачено додатковий мільйон гривень на розмежування земель державної та комунальної власності. Про це повідомила прес-служба депутата.

Під час засідання бюджетної комісії облради, що відбулась напередодні сесії, Ярослав Дубневич запропонував виділити додаткові кошти на вирішення проблеми розмежування  земель у Львівській області.

Аргументуючи свою позицію, депутат відзначив, що в проекті  рішення «Про обласний бюджет Львівської області на 2012 рік», поданого облдержадміністрацією,  надто мало коштів виділено на охорону і використання земель.

Ярослав Дубневич наголосив, що враховуючи особливості Закону України «Про ринок земель», місцевим радам необхідно терміново провести розмежування земель на комунальну та державну власність.

За його словами,  існує реальна небезпека, що, у відповідності до тих змін, які пропонують автори закону, завтра в Україні існуватиме єдине державне агентство, яке на свій розсуд, практично, без обмежень чи контролю, продаватиме та розпоряджатиметься землями державної форми власності без врахування думок громади. У випадку, коли розмежування земель не проведене, запровадження механізмів Закону «Про ринок земель» фактично позбавить місцеві самоврядні органи впливати на дії державного оператора із землями сільськогосподарського призначення.

«Ми, як представники громад області, зобов’язані допомогти місцевим радам провести розмежування земель до вступу в дію цього Закону. Якщо ситуація буде розвиватись такими ж темпами, як зараз, то більшість громад Львівщини втратять контроль за значною часткою земель. Наприклад, в минулому році ми затвердили лише один проект землеустрою однієї сільської ради. Таких сільських рад в нашій області є більше 700. Те, що нам вдалось виділити додатковий мільйон гривень, враховуючи принцип співфінансування, дасть змогу розробити ще 40 проектів землеустрою», - відзначив Ярослав Дубневич.

Під час розгляду бюджету депутати Львівської обласної ради погодилися з наведеними аргументами та проголосували за виділення додаткової суми в розмірі одного мільйона гривень на проведення розмежування земель.

Депутат також повідомив, що обласна рада повинна шукати додаткові кошти для проведення розмежування земель. «Навіть незважаючи на те, що нам вдалось виділити додаткові кошти на цю процедуру, все одно цього є замало. Якщо навіть через рік Закон України «Про ринок земель» вступить в дію, буде вже надто пізно щось міняти. Тому ми будемо шукати додаткові кошти для того, аби пришвидшити процес розробки проектів землеустрою місцевих рад. Думаю, що ми повернемось до цього питання наприкінці лютого, коли дізнаємось точну суму нерозподіленого залишку коштів з попереднього року», - підкреслив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ