Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Депутати Львова погодили кредит на закупівлю 50 тролейбусів

Львівська міська рада сьогодні, 22 березня, під час засідання сесії затвердила угоду про підготовку кредитного фінансування від 16.03.2018, укладеної між Львівською міською радою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛКП “Львівелектротранс“. "За" проголосували 45 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати затвердили угоду з метою реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту м. Львова.

Як зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, йдеться про те, щоб взяти кредит та отримати грантові кошти на закупівлю 50 тролейбісів. Кредит мають намір взяти на 10 років.

Відповідно до Угоди, ЄБРР розглядає можливість участі в проекті шляхом надання ЛКП “Львівелектротранс” довгострокового фінансування в сумі до 15 мільйонів євро під гарантії Львівської міської ради, які будуть надані відповідно до чинного законодавства України.

Банк спільно з Львівською міською радою та ЛКП “Львівелектротранс” планують звернутися до Інвестиційного фонду сусідства Європейського Союзу по грантове співфінансування в сумі до 2 мільйонів євро та до інших зацікавлених двосторонніх та багатосторонніх донорів.

Розмір позики: до 15 мільйонів євро включаючи: транш на суму до 12.5 млн євро, що буде наданий ЄБРР та транш на суму до 2.5 млн євро, що буде наданий Фондом Чистих Технологій ЄБРР.

Строки погашення: до 13 років, включно з трьохрічною відстрочкою погашення основної суми (для процентних платежів жодного пільгового періоду не передбачається).

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, третина коштів піде на реконструкцію тролейбусного ДПО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ