Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати міської ради пропонують збільшити фінансування із державного бюджету на потреби Львова

Депутати Львівської міської ради попередньо розглянули на профільних депутатських комісіях проект загального бюджету м. Львова на 2008 рік. Згідно з проектом, загальний фонд міського бюджету на 2008 рік становить 978 мільйонів 407 тисяч гривень. Щоправда, більшість міських обранців переконанні, що виділених державою коштів для Львова не достатньо. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі міської ради.
Постійна депутатська комісія транспорту і зв’язку вважає, що необхідно збільшити фінансування на інженерні комунікації, що розташовані в історичній частині міста. Голова комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Василь Попович також переконаний, що у загальному бюджеті міста на 2008 рік необхідно збільшити фінансування на енергозбереження, а саме: реконструкцію та ремонт підвальних котелень закладів освіти, ремонт та реконструкцію дахів, а також заміну вікон у школах та садочках.
Комісія молодіжної політики, спорту та оздоровлення звернула увагу на недофінансування сфери молодіжної політики та спорту. «Враховуючи природний процес інфляції в державі, видатки на основні галузі є меншими, хоча зовні вони виглядають доволі пристойними сумами, в цілому це є мільйони. Якщо говорити про молодіжну політику, то на програми і заходи цього року передбачено один мільйон гривень, як це було в минулому році. На оздоровлення дітей з малозабезпечених сімей цього річ передбачено 400 тисяч гривень, а це означає що у 2008 році матимуть змогу оздоровитися лише близько300 малозабезпечених дітей з нашого багатотисячного міста, що є принаймні недбалістю, по відношенні до цих дітей. Якщо говорити про фінансування статті на пільгове молодіжне будівництво, то в нас є затверджена програма на 2008 рік, де чітко вказано, що цього року місто потребує 5 мільйона гривень. Натомість бюджетні пропозиції - 3,5 мільйона гривень. Це конкретні приклади недостатнього фінансування статей важливих, як на мене, для цієї галузі, разом з тим, варто зауважити, що цей бюджет відкидає на крок назад прогресивні напрацювання при формуванні бюджету на 2007рік за участі нашої комісії», - говорить депутат Валерій Веремчук, секретар постійної депутатської комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ