Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати парламенту Японії побилися під час засідання у прямому ефірі

Конфлікт був викликаний пакетом законів, за яким Збройні сили Японії отримують право вести війну за межами країни.

У парламенті Японії в четвер, 17 вересня, сталася бійка. Інцидент спалахнув під час розгляду пакету законопроектів, що дозволяє Японії воювати за кордоном. Про це повідомляє видання Inforesist з посиланням на The New York Times.

Такі законопроекти лобіює прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. На його думку, країна повинна брати активнішу участь у міжнародних військових операціях. Офіційно це обґрунтовується недавнім інцидентом у Сирії, де ісламісти викрали і стратили двох громадян Японії. Японська опозиція і частина населення не підтримує такого рішення. Після програшу у Другій світовій війні армія країни офіційно носить назву "Сил самооборони" і не має права діяти поза межами Японських островів.

За даними The New York Times, скандальна сцена у залі голосувань верхньої палати японського парламенту була викликана саме депутатами від опозиції. Вони намагалися перешкодити голосуванню шляхом нападу на голову оборонного комітету і вибивання у нього мікрофона з рук. У відповідь члени правлячої партії почали відпихати опозиціонерів обороняли голову комітету, щоб він міг дати старт голосуванню. Решта обранців залишились на своїх місцях і чомусь плескали в долоні. Усю сцену передавав наживо японський національний телеканал NHK.

5 канал

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ