Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Східниці віддали джерела олігархам?

У понеділок, 12 березня, відбулось засідання Східницької селищної ради, на якому депутати надали дозвіл на розробку джерел одному із підприємств Східниці. Про це сьогодні, 13 березня, у коментарі Гал-інфо повідомив депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Задорожний.

За його словами, в проекті рішення, яке було внесено депутатами з голосу, зазначалось, що частина джерел переходить комунальному підприємстві, а частинапереходить до ТзОВ«Владо».

«Але суть не втому, кому переходять ці джерела, суть у тому,що запущено механізм передачі джерел у приватні руки»,- зауважив Михайло Задорожний.

З його слів, питання мало бути розглянуте згідно із закону «Про публічну інформацію». Тобто, його потрібно було розмістити на сайті селищної ради, воно повинно було пройти обговорення в громаді, і лише тоді за це рішення могли голосувати депутати селищної ради. Натомість нічого цього зроблено не було.

За його словами, наступна інстанція проходження цього питання - розгляд на сесії Львівської обласної ради.

«Я переконуватиму комісію екології і депутатів, що цього робити не можна. Джерела не можна віддавати в приватні руки. В такому випадку вся Східниця залежатимуть повністю від одного господаря, тобто від ТзОВ», – наголосив депутат. .

Він зазначив, що технічно Львівська обласна рада, може зупинити цей процес. Але якщо є рішення селищної ради, то кожен депутат вагатиметься під час голосування.

Додамо, що сьогодні, 13 березня, під стінами Львівської обласної ради на мітинг опозиції у Львові приїхали також представники Східниці. Окрім загаданих вимог опозиції, мешканці Східницівимагали від депутатів захистити їхні джерела.

Зокрема, голова земельної комісії, депутат Східнцької селищної ради Роман Бобенко у коментарі Гал-інфо, зазначив, що вже півтора року громада та депутати борються за те, щоб джерела Східниці залишились при селищній раді.

«У нас сьогоднііде серйозна боротьба між головою селища(ІваномПіляком), який відстоює позицію, щоб джерела віддати ТзВО «Владо», – наголосив депутат Східнцької селищної ради

За його словами, мешканці селища приїхали на мітинг, щоб відстояти свої права: «Громада відправила нас до обласних депутатів, щоб ті посприяли вирішення нашої проблеми. Врятувати ситуацію на сьогодні реально, адже все залежить тепер від Львівської обласної ради».

Він зазначив, що 8 депутатів Східницької селищної ради разом із селищним головою підтримали це рішення. Однак вони – депутати-самовисуванці, і не належать до політичних партій.(Загалом, у раді 15 депутатів, з депутатів через хворобу на сесії не було)

«Громада категорично проти, аби олігарх забрав наші надра. Ці рішення треба погоджувати змешканцями, адже після цього всі рішення щодо будівництва чи реконструкції буде погоджуватись таким собі хазяїном. На сьогодні ми не можемо нікому вірити, але ми будемо боротись, щоб джерела залишалися доступними всім громадянам України», – додав депутат.

Також на мітинг приїхала керівник східницьких джерел та депутат Східницької сільради Наталія Федьків.

За її словами, громада зібрала 1200 підписів проти передачі джерел у користування ТзОВ. Також вона зазначила, що її обвинувачують у тому, що вона відвойовує ці джерела для своєї вигоди. Однак вона переконує, що корисливих мотивів не має, адже «джерела - це Божий дар і він належить громаді».

Громада запевнила, що якщо джерела перейдуть у користуванняТзОВ, вони готові до серйозних виступів і пікетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ