Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державна служба охорони культурної спадщини вимагає припинити будь-які роботи на площі Ринок

Сьогодні, 15 травня 2006 року, Громадянська мережа „Опора” отримала листа від Державної служби охорони культурної спадщини. У листі йдеться про те, що відповідач скерував приписи виконавчому комітету Львівської міської ради з вимогою припинити проведення будь-яких робіт на території площі Ринок та Катедральна і вулиці Руській до погодження документації відповідно до Закону України „Про охорону культурної спадщини”. Про це повідомили у прес-центрі ЛП ГП „Опора”.
Сьогодні також відбулась зустріч активістів „Опори” із першим заступником міського голови Миколою Одухою. Він заявив, що бачить цей документ вперше і припустив, що відповідні листи загубились у зв’язку із їх надходженням в момент „міжвладдя”. На запитання представника „Опори” Тараса Гаталяка, чи виконає міська влада приписи Державної служби охорони культурної спадщини,Микола Одуха не дав конкретної відповіді. Як він зазначив, дізнавшись про цей лист, перший заступник міського голови негайно представив його Андрієві Садовому, а той, своєю чергою, зателефонував у Міністерство культури і туризму (якому підпорядковується Державна служба охорони культурної спадщини) і попросив скликати засідання по цьому питанню.
„Станом на 13.00 ремонтні роботи на пл. Ринок тривали. Виглядає на те, що нова міська влада не зважає ні на Закон, ні на вищестоящі інстанції і не має жодного наміру припиняти руйнувати архітектурну спадщину міста Лева”, - зазначають у прес-службі ЛП ГМ „Опора”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ