Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державний концерн "Укроборонпром" досі виконує контракти Міноборони Росії

Державний концерн "Укроборонпром" підтвердив інформацію що у них є контракт з Міноборони Росії. Про це пише видання "Главком".

Державний концерн «Укроборонпром» підтвердив інформацію про свою участь в контракті для Міноборони Росії - одне з підприємств концерну поставляє комплектуючі для літаків, які будуються на замовлення російських військових.

У прес-службі компанії «Главкому» пояснили, що Україна виконує свої зобов'язання перед російськими партнерами - за контрактом, укладеним ще до війни в Донбасі, ДП «Антонов», що входить до складу «Укроборонпрому», зобов'язана поставляти в Росію комплектуючі для пасажирських літаків Ан -148. У державному концерні, що об'єднує підприємства ОПК, запевнили, що літаки, які в Воронежі будують для Міноборони РФ, «не мають ніяких ознак військових літаків, або літаків спецпризначення».

Представники держкомпанії також відзначили, що Україна не припинила участь в контракті для російських військових, так як партнер «Антонова» - Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство (ВАЛТ) - не входить до переліку російських підприємств, які потрапили під українські санкції.

Ватники святкують - "Бандера" не літатиме

Нагадаємо, як повідомляв «Главком» , ДП «Антонов» поставляє російському ВАЛТ крила і елементи фюзеляжу для Ан-148. Дані літаки будуються воронезьким підприємством для Міністерства оборони Росії.

У контракті з російськими військовими також бере участь ще одне українське підприємство - «Мотор Січ», підконтрольне запорізькому бізнесменові В'ячеславу Богуслаєву. «Мотор Січ» поставляє в Росію авіаційні двигуни.

Раніше в контракті Міноборони Росії брав участь і «Південмаш» - дніпропетровський завод робив шасі. Однак зараз підприємство практично зупинено. І його роботу виконує компанія з Нижнього Новгорода - «Гідромаш».

Главком

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ