Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держгеонадра пропонує 11 нових об’єктів для "Великого будівництва"

Держгеонадра доповнили перелік інвестиційних пропозицій одинадцятьма ділянками із покладами піску для ʺВеликого будівництваʺ. Про це повідомили 18 вересня у прес-службі Державної служби геології та надр України.
Фото Держгеонадра

У рамках національного проекту ʺВелике будівництвоʺ Державна служба геології та надр презентувала ще 11 об’єктів для виставлення на аукціони. Ділянки надр із покладами піску розташовані у Кіровоградській та Дніпропетровській областях, в межах 80 км до визначених проектом автошляхів, мають затверджені запаси та відповідають ДСТУ для будівництва доріг місцевого та загальнодержавного значення.

Загалом Служба пропонує 90 ділянок надр із покладами піску, граніту, мігматиту, гнейсу, лабрадориту, чорнокіту, в областях, де гостро відчувається дефіцит сировини для будівництва та ремонту автошляхів.

ʺУсі пропозиції ділянок надр підготовлено у тісній співпраці з Укравтодором, який надав перелік корисних копалин та вимоги до них, відповідно до ДСТУ, а також перелік пріоритетних автодоріг, відповідно до плану будівництва на 2020-2021 роки, — повідомив Голова Держгеонадр Роман Опімах. — Завдання із забезпечення національної економіки якісною вітчизняною сировиною має пріоритетне значення для нас. Переконані, що залучення інвесторів на ці ділянки пришвидшить роботи в рамках проекту ʺВелике будівництвоʺ та знизить їх вартість, створить нові робочі місця та забезпечить місцевий і державний бюджети надходженнямиʺ.

Державна служба геології та надр ініціювала співробітництво з Укравтодором у пріоритетному проекті Президента України ʺВелике будівництвоʺ в частині створення пропозицій ділянок надр з покладами корисних копалин, необхідними під час будівництва доріг.

Держгеонадра постійно працюють над наповнення Інвестиційного атласу надрокористувача новими об’єктами для подальшого виставлення їх на електронні торги. Днями анонсували проведення VII аукціонів, на які винесли десять ділянок із покладами фосфоритів, бурштину, кварцового піску, вапняків, граніту та марганцевої руди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ